Lopprapport: Tjurruset 2016

Det här loppet var ju lite av årets utmaning med en mil i terräng, vilket jag aldrig sprungit förut. Jag och Katta skulle ju springa tillsammans, men i kampen mot viruset gick hon ju tyvärr inte hem som segrare. Som tur var hade två andra personer fallit för mitt peppiga tjat om Tjurruset så en kollega samt ett kusinbarn blev mina partners in mud denna söndag. 

På väg, fortfarande rena och väldoftande. 

Väl på plats var allt smidigt ordnat. Innan har jag bara sprungit lopp med sjukt många deltagare och det brukar vara trångt överallt, men här var det lätt att lämna in väska och ta sig till startfållan, dock något få toaletter. 

Friskis & Svettis stod för uppvärmningen och sen var det FULLT FRÄS FRAMÅT! Fast inte. Eftersom starten var uppför slalombacken. 400 meters backe. Höjdstigning på 100 meter. Alltså ca en fjärdedel av totala höjden på hela banan. Dock glad att jag kollat kartan slarvigt och inte insett att vi skulle uppför backen en gång till i slutet. Haha. 

Men jo, uppför tog vi oss ju och sen bar det iväg. Efter första kilometern eller så blev det väldigt smalt, och det fanns minimala möjligheter att springa om så just där kände jag mig lite besviken över att inte själv få sätta takten. I ca en kilometer var det att gå på led som gällde. Och jag fattar att det inte går att ändra på terrängen, men lite halvhjärtat kändes det ju. 

Terrängen var jobbig och snårig och snubblig att springa i, dock inte så lerig. Nån gyttja syntes inte till förrän efter ca en tredjedel, men då var det inte i några stora mängder heller. 

Efter drygt halva började herrklassen komma ifatt och de dundrade fram helt utan förvarningar och det var flera som fick ordentliga knuffar när de trängde sig förbi. Som tur var så var det ingen som skadade sig just där jag sprang men lite läskigt var det. 

Strax innan sju (?) kilometer kom vi ner till vattnet. Nån annan som gett sig på att bada i oktober? Uppfriskande, minst sagt. Och härefter blev det dels mycket tyngre men också mycket roligare! Nu kom det lite hinder och det var både att kravla under och ta sig över, så blöt och närmast mjölksyrig var det dags att ta sig upp på höjden igen. Oh. My. God. Men det gick ju. Och denna gång var det ju inte spikrakt upp. Pust. 

Sista kilometern bestod av ett REJÄLT gyttjebad, stanken av sump kändes långt innan vi kom fram dit. Härligt ändå – det var ju det här vi hade väntat på! Det gällde att ta sig fram med viss försiktighet för rätt vad det var tjongade du smalbenet rätt in i stockar som gömde sig i gyttjan, som alltså nådde upp på bröstet. Ca 100 meter var badet skulle jag tippa på och till sist kom upploppet som var riktigt halt och lerigt, men då var det ju bara att satsa och halkar man så halkar man liksom. 

I mål delades medaljer och gottepåsar ut, samt kaffe och bullar. Och vädret denna oktoberdag var så soligt och fint att det gick att sätta sig dyngsur i gräset en stund utan att börja frysa. 

Inte längre så rena. 

I omklädningsrummen skulle det enligt info finnas möjlighet till avsköljning, men i mitt tycke var det riktigt bra utrustat med ett gäng handduschar att vi lyckades tvätta av oss såpass att vi inte ens behövde skämmas för vår odör under hemresan. 

Idag har jag jäkligt ont i benen. Och magen. Och ryggen. Och axlarna. Men, jag kommer definitivt att springa nästa år också!

||||| Like It 4 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

6 Comments

    • Ba gört! Man ångrar aldrig ett lopp!
      Och tack, då kanske vi ses i gyttjan nästa år 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *