Vardagsmotionen

Vet ni hur himla stor skillnad vardagsmotionen gör för mig? Innan jag bytte jobb gick jag hur mycket som helst och hade sjukt bra flås. Sen gick jag typ inget och mitt flås har stadigt varit på nedgång senaste halvåret. Nu cyklar jag nästan jämt till jobbet sen min värsta hosta gick över och flåset är på väg tillbaka. Jag märker en jättestor skillnad. Och så funderar jag på hur jag ska få till tiden när det blir halt ute och jag inte vågar cykla längre…


Nöjd cyklist med bra flås innan regnet hände och jag blev dyblöt cyklist med bra flås. 

||||| Like It 1 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

6 Comments

  1. Dubbdäck är guld och då fungerar det mesta ner till -7-8 grader någonting med bra kläder. Så mkt kallare är det ju inte alla vintrar i Stockholm. Ungefär från lucia och tre månader framåt brukar det krävas vintercyklingsutrustning är min erfarenhet.

      • Ja, eller i vintras var jag föräldraledig och vintern innan nygravid och illamående, men året dessförinnan! Det funkar inte de kallaste dagarna och går inte så fort de där dagarna hela världen består av modd som frusit till isvallar, men annars så. När det är runt nollan är det mkt varmare att cykla än att vänta på buss/pendel. Do it!

    • Nästan så jag börjar fundera på att våga testa. Skulle ju vara så skönt att kunna fortsätta cykla…

      • Gör’t! Så länge kommunen plogar hyfsat så är det inga problem 🙂 Ett annat bra tips är vindtäta överdragsbrallor, de behöver inte vara varma bara ett vindskyddade skal. Jag har ett par tunna regnbyxor (inget fancy), gör enorm skillnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *