Senaste veckornas träning

Ja ni har ju hört det förut. Jag får inte till träningen. Det GÅR inte. Jag orkar inte. Sedan jag skrev sist har jag missat ett uteträningspass på grund av förkylning och missat ett annat på grund av en resa till Kroatien – men där kompenserade jag genom att simma tio varv i en pool och göra lite (med betoning på lite) vattengympa. Karl sover inte så värst bra just nu och ja, livet går emot. Visst, jag går en del promenader med honom som extravikt på magen, men det är bara en lite tuffare variant av vardagsmotion och inte direkt träning, så som jag vill ha den.

I torsdags var jag i alla fall frisk och hemma i Sverige och begav mig till vitabergsparken för ett uteträningspass. Blev, och är, helt enormt imponerad av vad jag lyckades åstadkomma med tanke på min rådande träningssituation. Jag var banne mig ganska uthållig. Det kändes i och för sig som om jag skulle dö halvvägs in i passet, men jag överlevde. Mot alla odds.

Andra saker jag har klarat av på sistone är att springa upp för trapporna till våning elva bara för att inse att jag sprang på fel dag – kursen jag sprang till skulle hållas veckan efter, men jag fixade alla trappor oavsett. Jag har även sprungit de fyrahundra meterna hemifrån och till bussen i “jävlar vad sen jag är”-fart. Det vill säga ganska snabbt. Och jag var ju inte ens sen, utan bara tidspessimistisk! Jag orkade i alla fall springa bättre och snabbare än vad jag har gjort under de perioderna jag har tränat löpning, så det finns uppenbarligen något som kan liknas vid energi och uthållighet i min kropp, trots att det väldigt sällan känns som det för tillfället. Glad för det lilla och så vidare.

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

2 Comments

  1. Men hallå, har du bebis….så tycker i alla fall jag att du tränat jättemycket för den situationen du befinner dig i just nu. Var nöjd med det du ändå fått till…man måste anpassa sig till sin livssituation.

    • Hej! Ursäkta för sent svar. Jag har varit så bortkopplad från träningen att jag inte ens gått in här på bloggen 🙂 Ja, jag håller med, men samtidigt har jag suttit av rätt mycket tid med slösurf i mobilen när jag hade kunnat rest mig och varit lite mera aktiv. Det straffar sig tyvärr i ryggen en hel del. Men men. Jag kör igång igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *