Sjuka barn och skit-TV

2016-07-18-20-55-09.jpgSeptember 2016 – knappast en månad då vi kommer slå rekord i antal skrivna inlägg här på Move it Mama, det är ju tydligt.

Jag har varit ensam med barnen i 8 dagar. Slaktar’n åkte iväg förra lördagen och kommer hem sent i kväll. Jag hade planerat min träning för att funka fint trots att jag var ensam med kidsen. Denna plan byggde dock på att jag 1) skulle träna på jobbet och 2) vara ledig på onsdag på grund av utvecklingssamtal med tonåringen mitt på dagen. Men så blev Morris sjuk och fick jättehög feber och slutade äta och dricka och till slut åkte vi till akuten och… ja, när barnen väl somnat på kvällarna, har jag inte ens hunnit tänka ordet träning innan Morris vaknat igen. Jag har gått och lagt mig svintidigt och tittat på Grace & Frankie på Netflix i sängen bredvid sjuklingen, sovit bredvid honom på soffan och försökt hinna laga mat som inte är helt orimlig, även om jag mest levt på rostmackor större delen av veckan. Kollade även två sekunder på En riktigt karl på TV4 och hann bli sur och vilja kasta något på Colting, som jag alltid tyckt att är av de mest dömande träningspersonligheterna vi har i Sverige och HELT FEL person att försöka… ja, jag vet inte ens vad han försöker? Inspirera? Knappast – det lilla jag såg handlade betydligt mer om kroppsshaming och att cementera sunkiga könsroller. SÅ JÄVLA TRÖTTSAMT TV4. För att citera Kalle Zackari Wahlström, när han fick frågan  Du har en långtgående beef med triathleten, författaren och hälsocoachen Jonas Colting. Vad bråkar ni om egentligen?

“Jag tycker att han har en lång rak träningspinne i arslet. Hans sätt att se på träning och hälsa är exkluderande och skapar ångest hos människor. Träning ska vara för alla. Man ska kunna träna utan att behöva tycka att fredagsmys är en folksjukdom.”

Så har min träningsvecka sett ut. Noll träning, massor av rostmackor och aggressiva tankar om TV4 som köper in ett sådant sunkkoncept. Bah!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *