Denna trötthet. 

Alltså på riktigt HUR ÖVERLEVER MAN SEMESTERN??? Jomen vi har det jättemysigt och trevligt och så (plus ett gäng psykbryt och vrålattacker och rimliga konflikter dagligen) men jag är så himla trött. Tror att barnen sover mycket sämre och jag sover mycket sämre och dagarna är, oavsett hur trevliga, något i underkant vad gäller stimulansnivå. Så allt flyter ihop i en enda gröt av tid. Och när jag väl satt mig i soffan är det helt sjukt svårt att komma upp. Jag vill sova i en vecka nu, minst. Dygnet runt med barnen i hittills sex (sju? Tappat räkningen) veckor (minus ett fåtal dagar) har verkligen sugit slut på mina krafter. 

Så idag hade jag ju bestämt mig för att springa men jag började nästan gråta för att jag var så elak som hade bestämt nåt sånt och då är det väldigt bra att ha det fina mantrat till hands “jag gör det ändå” (alla ni som läste Linnas träningsskola då när det begav sig har säkert också mässat denna ramsa när det känts motigt). Och inte för att träning ska vara ett tvång, utan för att ibland vill man men orkar inte. Och dessutom sejfade jag med att bestämma mig för att bara springa 2 km, för det tar faktiskt inte så lång tid. Så jag kom ut. Och det är ju svårt att känna att det var ett dåligt val, nu när det är överstökat sådär cirka 12 minuter senare. 

Och dessutom vet jag att det kommer att vara lättare nästa gång. För så brukar det ju vara. 


Jag gjorde det ändå. 

||||| Like It 5 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

7 Comments

 1. Ja, precis så. Förutom att jag aldrig hinner sätta mig i soffan före kl 21:30 på kvällen. Och då ska barnen sova..

  Springer när de är på simskolan på förmiddagen!

  • Mina barn lägger sig ganska tidigt som tur är, men det ska nog ändå bli skönt när de är stora nog för aktiviteter som bryter upp dagen lite. Hur gamla är dina barn?

   • Snart 9 och 6.

    Men även om de kan leka själva och med kompisar är det mycket fix

    Behöver semester!

 2. Ja, inte är man utvilad när semestern är över inte… Mentalt är jobbet rena rama barnleken mot att rodda barnen genom sommaren :-/ Men träningen den kompromissar jag inte med, då vet jag att jag klappar igenom helt, den är det lilla som gör att jag går upp på morgonen.

  • Precis! Och jag försöker verkligen hålla hårt i träningen, jag VET ju att den får mig att orka mer och inte mindre. Men ibland är det riktigt motigt och allt jag vill är att ligga i soffan i 14 timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *