Wundies!

I årets begynnelse, någonstans i samband med intervjun om urinläckage i Aftonbladet, blev jag kontaktad av Wundies med en förfrågan om att testa deras underkläder. Wundies gör trosor för dem som lider av lätt urinläckage – vilket vi är många som har gjort och gör, i synnerhet efter en graviditet.

Jag valde att testa trosan Midi black lace eftersom att jag gillar stora trosor som täcker det mesta av rumpan, även när jag sitter på huk. Den är gjord i elastanfiber, med ett diskret insytt inkontinesskydd. Och vilken trosa detta är!

Eftersom att jag fortfarande var gravid när trosan skulle skickas ut, och inte hade någon som helst koll på vilken storlek jag skulle ha efter det, valde jag en M. För mig som nu ligger på gränsen mellan storlek 38 och 40 nu var det perfekt, men jag tror att även någon som ligger kring 40/42 skulle kunna ha den här trosan utan problem. Är man en vanlig 38:a chansar jag på att S blir bra. Den är elastisk utan att bli slapp och håller skinkorna på plats även under raskare promenader. Inga troskanter som halkar iväg och skaver under träningspasset alltså! Mina skinkor sjöng en serenad enbart på grund av detta.

Jag tyckte först att det kändes lite som att få på sig en binda är jag drog på mig trosorna, men den känslan gick över snabbt. Faktum är att jag inte kände av inkontinensskyddet alls när jag väl började röra på mig. Det låg bara där som en liten trygghet, ifall kroppen spontant skulle vilja lätta på trycket. Rädslan att det skulle bli extra svettigt infann sig, men var obefogad. Det här kändes som vilka trosor av bättre kvalitet som helst. Inte för att jag har så många, eftersom att jag oftast köper storpack på Coop Forum, men ändå!

Tilläggas bör, att jag inte har märkt av några läckage för egen del än så länge, men det tog ett tag efter att Isak var ute innan jag märkte det förra gången. OM det skulle vara så att jag ligger i riskzonen för en läcka vill jag ju ändå känna mig säker. Eldprovet blir första gången jag lyfter över 19.7 kg. Det vill säga Isaks vikt. Eller när jag känner mig redo att börja hoppa igen. Minns alla jumpinjacks jag gjorde för fyra år sedan, som ett stort förnedringsmoment.

Kan jag rekommendera de här trosorna? Alla gånger! De sitter där de ska och känns fortfarande nya efter fem tvättar. Och om inte svetten efter powerwalk i 25 grader och starkt solsken känns, tror jag inte att ett lättare urinläckage gör det heller. Tummen upp!
wund

||||| Like It 4 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

6 Comments

 1. Har du en länk till artikeln i Aftonbladet?

  Hört fler säga att Wundies är bra. Får köpa hem och testa. Jumping Jacks gör en inte förberedd.. eller löpning på stället med höga knän.

 2. Intressant! Har hört talas om dem och också bara hört bra grejer. Nu har jag inte läst Aftonbladet-artikeln, men som bäckenbottenfysioterapeut måste jag ändå fråga: har du fått din bäckenbottenstyrka bedömd? 80 procent av all ansträngningsinkontinens går att träna bort enligt forskningen i alla fall. Jag gör ju vaginala muskelfunktionsbedömningar och tycker att det är otroligt ofta jag träffar folk som kan ha ganska bra styrka, men som har svårt att koordinera knipen med annan belastning. Och 20% av alla kniper ju fel över huvud taget, trots verbal/skriftlig instruktion. Men jag antar att du har koll.

  Tänker att såna där moderna inkontinensskydd är grymma, men att vara inkontinensfri grymmare.

  Är ganska ny läsare här ju, så jag ber verkligen om ursäkt om det verkar som att jag säger det för dig uppenbara! Men just gynekologi är min fysioterapeutiska nisch och på något sätt också passion.

  Hoppas du haft en toppenmidsommar!

  • Går hos en personlig tränare som är specialist både på mammakroppar och på bäckenmusklerna över lag 🙂 Förra gången jag fick barn hade jag ingen koll på vad jag behövde träna alls, men har sett till att få det sedan dess! Glad midsommar på dig med! Kul att du hittat hit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *