Den stora tightsjakten – del tretusenfemtiosju (typ)

Ja hörrni. Den stora jakten på tights med riktigt hög midja, den fortsätter i all evighet and beyond vad verkar. Jag hade ju hittat de perfekta tightsen, men de slutade tillverkas, naturligtvis. Men, vi kan ju ta oss en titt på vad jag testat, älskat och hatat senaste åren då.

video0081_0000040922_1.jpg

Röhnisch Lydia

Ahh, där har ni dem – den heliga graalen i tightsväg. När jag satte på mig dessa för frösta gången galopperade enhörningar fram över Skogås gator till sången av änglakörer – banne mig om inte mina fisar luktade viol också. Då, när jag köpte dessa på rea för två somrar sedan, tyckte jag att det hade varit galet att köpa dem till fullt pris (som låg på 700 pix) – men det ska jag säga er, hade jag vetat hur FANTASTISKA dessa tights är, och hade jag vetat att de skulle sluta säljas så snart – då hade jag köpt ett helt gäng där och då. För så är det – Röhnisch slutade tillverka dessa och ersatte dem med ett par andra med hög midja, som också var bra, men inte alls lika. Jävla Röhnisch. Lydia är de enda tights jag har och någonsin har haft som jag känner mig helt trygg och bekväm med. Jag kan springa, jag kan hoppa boxjumps, jag kan kettlebella, jag kan yoga, jag kan lyfta tungt, jag kan brygga, jag kan springa Tough Viking – de sitter ALLTID på plats. Precis där de ska. De håller mitt magfladder på plats, och det är banne mig allt jag önskar mig av ett par träningstights – att de ska vara höga som fan i midjan, sitta på plats när jag rör mig (som man ju gör när man tränar, något väldigt många tillverkare av träningstights verkar ha glömt bort) och de ska hålla den där fladdrande magen på plats, för det är inte jätteskönt med magskump när man tränar. Faktiskt. Vi tittar på dem en gång till bara för att de är så UNDERBARA! Se bara: där hänger jag – och tightsen sitter där de ska. Ahh, om livet alltid var så här enkelt.

wpid-wp-1441573093177.jpg

Mina nästa högmidjade tights jag köpte var Röhnisch Kayla:

wpid-img_20150329_210653_1.jpg

Kayla var nog modellen som ersatte Lydia. De verkade bra till en början, kanske inte minst för att jag typ trodde det var samma modell, men tja, ni ser nu på bilden här ovan exakt hur bra de sitter på plats efter en ynkans liten språngtur på några kilometer. Bilden använde jag för att visa hur kass tröjan var, och tröjan åkte i soptunnan strax efter bilden togs, Tightsen behöll jag, för fan, de var rätt dyra ändå och de funkar ju om jag ska styrkelyfta och kettlebella och sånt där. Löpning och yoga går däremot bort helt, då blir jag bara förbannad på att tightsen måste dras upp hela tiden. BAH! Vilken skit.

När jag var arg på dessa tights, fick jag tips om Nike Sculpt:

capture_2016-06-19-20-52-36-1.png.png

Nike Sculpt är banne mig riktigt awesome, dock är de lite kluriga att få tag på vad det verkar. Men de finns på Nikes egna hemsida och bergis även i Nikes stora butiker, samt även om man letar runt en del. Åh, jag glömmer ibland hur mycket jag tycker om dessa – de sitter på plats, de är sköna, höga i midjan – ja, check på alla mina kriterier egentligen. Nästan lika bra som Lydia, NÄSTAN. Lydia lyckas vara lite mer följsamma trots sin stadga. Dock ÄLSKAR jag ju denna lätta kompression, känner mig snabb som en örn med dem på. Faktiskt.

wp-1466362512118.png

Näst sist, men inte minst… eller jo, typ minst, Röhnisch Nora:

20160517_203730.jpg

Ja men, de ser ju rätt trevliga ut? Eller hur? Höga i midjan – new and improved om man får tro Röhnisch presskontakt som jag mailade för några månader sedan. Det var nämligen så att jag var lite nyfiken på varför de inte behåller sina högmidjade modeller mer än någon säsong (om jag får höfta, jag har ingen superkoll, men nog byts de ut rätt ofta). Nytt mönster skulle göra dem ännu bättre än innan – synd bara att det inte gjorde dem bättre. I alla fall inte på mig, Men så har jag ju en kropp, tydligen, som tightstillverkare inte är supertaggade på att släppta tights för: ni vet, fladdrig mage efter tre graviditeter, lite fettdepåer här och var – tja, på det stora hela en jävligt vanlig kropp som både gillar att träna och att dricka öl och äta ostbågar. Mmmm, ostbågar. Och pizza. Och donuts. Så vad är problemet med Nora då? Ptja, till att börja med är materialet rätt obehagligt faktiskt. Det känns liksom som att svetten samlar sig i pölar vid röven och fittan och fan om jag inte trodde att jag sprungit läck först gången jag använde dem. Det hade jag inte, de var bara rätt dåliga på att hantera svett. Modellen i sig är okej om man inte springer, eller yogar, för då kommer midjan på glid. JAG HATAR MIDJOR PÅ GLID. Dessutom skär de in i mina kärlekshandtag – det gör INTE Lydia. Jag är därmed inte alls övertygad om att Nora är en bättre modell. Blir typ arg när jag tänker på Nora – HATAR att känna som om jag pinkat på mig.

20160514_205507.jpg

Run & Relax Bandha Tights köpte jag på Blogger Boot Camp och jag älskar dom på så många sätt, men de är inte optimala att ge sig ut och kuta med om man har en mage som fladdrar. De funkar bättre än Kayla och Nora, men dessa är helt utan kompression och jag gillar ju när tightsen liksom greppar tag om min kropp när jag tränar. Däremot är dessa så vansinnigt sköna att jag typ bor i dem när jag är ledig. Använder dem ofta och gärna när jag tränar hemma eller när jag får för mig att yoga (vilket ju är väldigt sällan, men ibland så) och typ alltid när de är rena för att liksom mysa runt i. De är som en smekning på benen (på ett bra sätt) – älskar dem. Men kompression, det bjuder de inte på.

Det var det för denna gång. Om DU har tips på AWESOME tights med hög midja som sitter på plats och erbjuder kompression, BERÄTTA. Helst utan snöre för snören är ett jävla otyg som skär in mer än sitter på plats, och ändå ramlar ut när man tvättar brallsen.

20160508_204759.jpg

||||| Like It 11 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

33 Comments

 1. Tack för inlägget, säger jag med. Jag som fortfarande kör med ett par gamla s k jazzbyxor med jättehög midja tänkte våga mig på att köpa ett par tighta tights efter att ha läst det här inlägget. Undrar om du har någon uppfattning om Nikes storlekar, om de är stora, små eller normala? Funderar på Nike Sculpt. Vänligen Helena

  • Hmm, jag tror att de kanske drar lite lite åt det små hållet. Men det är svårt att avgöra i och med att de har lite kompressionsfunktion också.

    • Men Nike Sculpt är väl inte Pro va? Upplever dem som lite mindre än standard. Och Nikes skor ska vi ju inte ens prata om, där himlar till och med skoförsäljare med ögonen och ba: “gå upp en storlek, alla Nikes skor är hopplöst små.”

 2. Tack och tusen tack! Detta är vad jag kallar en riktig recension 😃 Googlade genast på nike sculpt och de finns på rea på sportamore!!! Tips, tips…

  • Hej, jag googlade direkt och köpte ett par Nike Sculpt storlek M på Sportamore. Fick dem idag. Jag brukar ha storlek 38/40 i kläder och var rädd att de skulle vara för små men de sitter som en smäck. Hur jag ser ut i dem kan vi lämna därhän men jag är kort, mullig och cyklar mycket så mina ben är inte direkt långa och slanka 🙂 Jag kommer att behålla dem, dock. De känns tjocka och mjuka i materialet

 3. Jag har också ett par slitna älskade Lydia. Håller med om att de är helt underbara. Ska jag kanske våga mig på ett par Nike sculpt kanske…

  • Visst ÄR Lydia helt Amazing! Nike Sculpt är de enda tightsen som ens är i närheten, tycker jag.

 4. Jag hittade ett par nicea lätt-kompressionstights på Gina Tricot (!!!) av alla ställen. De är riktigt bra faktiskt. Kostade bara 300 spänn, så värda en prvoning tycker jag i alla fall. De har hög midja, kramas gött och hasar inte ner! Win 😀

   • Åh! Vet du vad, det var på Cubus och inte Gina jag fann dem…! Blandar alltid ihop de två, men Cubus var det, det står i till och med. Men lätt värt att testa! 😀

 5. Hög igenkänning! Jag har ett par Röhnsich Ester som jag är väldigt förtjust i. Annars är mina bästa ett par soc som jag köpt på Stadium för 199 spänn.

  • På mig funkar inte SOCen inte alls. Ja, till styrketräning typ men löpning och hoppa/skutta nej. Eller, de funkar faktiskt när man blivit riktigt varm och svettig men innan dess har en blivit galen av att försöka dra upp dom hela tiden, men bra de funkar för dig 🙂

 6. Jösses, vilken research..! 😀
  Himla segt, när favoriter försvinner ur sortimentet. Jag har också ett par höga-i-midjan-tights från Röhnisch som har några år på nacken (minns inte modellen dock). Och ja, de sitter som en smäck. Men mina håller (än så länge)… 🙂

  Kram M

 7. För mig har H&Ms träningstights med shaping-effekt funkat bra. De är höga i midjan, har inga snören och sitter på plats både när man springer eller styrketränar. Det negativa är väl dock att de är ganska långa i benen, men det funkar fint att rulla upp dem. Kostar typ 300-400kr och brukar finnas på webben, kan va värt att prova om man vill testa ett billigare alternativ till kompressionstights etc från dyrare märken 🙂

 8. Jag gillar Kapp-ahls thights jättemycket. JÄTTE! Genomtänkt design med en liten ficka med dragkedja bak, hög midja, visserligen band i midjan men det är platt och märks inte alls. (Jag har aldrig behövt knyta bandet; de sitter där de ska ändå). Jag har mycket överskottsskinn pga viktnedgång så det har inte varit lätt att hitta bra träningskläder! Men dessa! ❤️ Billiga också!

 9. Jeg liker Esther, men de er kanskje ikke såå høye i midjen? Er gravid nå og bruker Nike Legend, også gode og stadiga 🙌🏻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *