Status: mammamage

Hur mår min mage egentligen? Ganska bra tackar som frågar! Jag var på efterkoll häromveckan och knep med exakt rätt muskler kring fingret. Jag är inte så stark än, sade barnmorskan, och jag kände surt att jag borde tagit i mer när hon bad mig, för allt är tydligen en prestationsgrej för mig, men alltså. Nej, jag är inte så stark än – men jag är på rätt väg. Magmusklerna har gått ihop fint hittills, och ryggen börjar ordna upp sig. Häromdagen lyckades jag till och med att få till en armhävning på knä. Status på mammamagen är med andra ord, så här långt, godkänd!

Min avslappnade mage.

Jag fick tips om en annan mammamageapp förresten! Tät heter den. Den är en helt fenomenal liten knipövningsapp med utförliga beskrivningar, statistik och tolv olika övningar (sex på grundnivå och sex avancerade). Den skiljer sig från Mammamage genom att det går att hoppa in på vilket steg som helst. Samtidigt går Mammamage från att aktivera knipet till att träna hela mammamagen. Det gör inte Tät. Den har bara knipövningar. Jag kör den när jag ammar, vilket är ganska ofta. Med andra ord behöver du inte göra så mycket mer än att sitta för att använda den. Perfekt! Kostnadsfri för nedladdning i appstore (och google play, tror jag).

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

6 Comments

  1. Tack för tipset! Har just letat (tänkt leta) efter en app med knipövningar. Har problem med läckage efter mina graviditeter och även om jag står i kö för operation så är det bra att ha starkare muskler överallt.

    • Den är faktiskt skitbra i alla sin enkelhet och förtjänar mycket mer uppmärksamhet än den fått. Mammamage är ju också bra på sitt sätt, men den här är liksom lite mer som en del i vardagen medan Mammamage blir mer ett träningspass – om du fattar vad jag menar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *