Jaså, det blev visst en löparblogg detta helt plötsligt?

FullSizeRender

 

Här är jag efter mitt senaste löppass, ett pass som jag väntat på att få genomföra i ungefär två veckor eftersom mitt tandkött börjat dunka så fort min puls gått upp minsta lilla efter den där jäkla operationen i början av månaden. Varmt som satiken har det blivit nu också ju så jag invigde min löparkjol som jag köpte precis efter graviditeten med Juno och som är ASSKÖN! Små piffiga knallorangea tights under så man visar inte hela härligheten, men det är inte lika mycket tyg som i shorts, så mycket svalare. Love it! Min klocka hade laddat ur så jag hade bara Runkeepern, men den fick ligga i min lilla magväska under hela rundan eftersom jag vill träna på att med jämna mellanrum inte ha koll på hur långt och fort jag springer utan bara känna på flowet. Vill ju dock alltid veta efteråt och den här dagen gjorde jag en runda på 4.78 km (skitstörigt, hade ju gärna sprungit 22o meter till) på tiden 32.56.

Skärmavbild 2016-05-27 kl. 14.25.13

Helt skamlöst tänker jag nu att Midnattsloppet kommer gå att springa på under 60 blankt eftersom jag tyckte att jag sprang sjukt långsamt nu, så under timmen är min målsättning när jag fortsätter träningen i sommar. Två veckor och en dag kvar till Malmöloppet och där är målsättningen att springa hela vägen och fokusera på känslan. Rimligt va?

Men – jag behöver verkligen en ny spring-BH. Ser ju att det blivit shoppingrådgivning här i bloggen på sista tiden så frågar om någon har något bra tips? Jag har små boobs i förhållande till omkretsen runt revbenen, och jag vill ha något som håller dom helt intryckta men som ändå inte kväver mig. Tips?

||||| Like It 1 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

21 Comments

 1. Jag har två stycken Under Armour Mid Sports bra (tror jag de heter), som jag ÄLSKAR! Köpte en storlek mindre än den jag vanligen har och de sätter sannerligen tuttarna på plats. Annars har jag en Shock Absorber Ultimate Run Bra som är jättebra, när jag har rätt storlek för den. Den är inte så tillåtande för förändringar i tuttomfång oavsett om det är upp eller ner!

  • Tack för tips men VILKA LÅNGA NAMN! Får ta med kommentaren till butiken för det kommer jag inte komma ihåg! 🙂

  • Var det förresten inte en sån vi fick på BBC för hundra år sedan? Den var ju skitbra och borde passa nu!? Ska rota i pre preggo-lådorna!

  • Får kolla dom också (låter billigare än Sofias super ultra mega deluxe-bh:ar också, hehe)! Men håller dom formen bra? Har någon gammal HM-trasa men den är nog från innan dom hade en sportkollektion på riktigt.

 2. Casall Iconic er en sportstopp som trekkes over hodet, men den har utrolig god støtte, og her i Norge finner man den ofte på tilbud rundt omkring.

 3. Casall Ideal köpte jag på XXL förra veckan, har provat 2 rundor nu! Jävvlar i havet vad bra den sitter, kalla mig Plankan! Jag har typ 80C-85B, beställde 85B från XXL och/men på paketet står det Medium B-kupa. Med hyskor så jag behöver inte bryta axeln ur led för att få på mig den, typ som med en del andra som man vill ska vara tajta runt bröstkorgen.
  https://www.xxl.se/casall-ideal-sport-bh-b-e-kupa/p/1052041_2_style

 4. Nej, 80B var det jag beställde! Inte 85B, vad nu du kan ha för nytta av att veta det…
  Men “vanlig BH” skulle också ha varit 80 oftast, XXL översätter alltså detta till Casall M. Verkar funka för mig, det var mest det jag ville säga, att (jag hade tur och) det blev rätt via XXL!
  Ännu bättre om man kan prova i butiken såklart… men ibland har de ännu bättre priser på nätet/via nyhetsbrev, kan vara värt en chansning!

  • Men helt suveränt, jag har också typ 80/85B så det blir ju perfekt! Vill också vara en planka, tack!

 5. Jag skulle rekommendera en sportbh där du kan välja kupstorlek och omkrets.
  Det är betydligt lättare att få rätt då, än om man bara väljer ngn som finns i S, M och L (där liksom hela bh:n blir större eller mindre med storlekarna).

 6. Jag har ju tvärtom problem med stora tutts och mindre runt, men har en shock absorber som är helt fantastisk som spring-BH. Den köps i vanlig bh-storlek och har hyskor så den är reglerbar. Dock värdelös för ligga-på-golvet-träning då hyskorna trycks in i ryggen.

  • Jag har champion variant (timarco.se har den) med kupor med bygel och hyskor. Sitter som berget till min smala bröstkorg och större mjuka byst. Ska jag springa och hoppa drar jag på en enklare sport-bh ovanpå. Superstabilt. Vägrar ha tuttar som rör sig!

  • Men undrar om jag inte har en sån…? Får gå igenom prepreggo-garderoben (läs: de packade lådorna) igen tror jag!

 7. Jag fick en Pierre Robert Sportbh gratis i en test-greja för typ ett år sedan, och den har blivit min absoluta favorit. Också småbystad. Den är jättejätteskön, och finns ju typ att köpa på ICA. Jag tänkte faktiskt ha den på maran nästa helg, jag trivs bäst med den av alla jag har.

 8. Håller med Sofia: Shock Absorber Ultimate Run Bra är den bästa som finns. Mycket stabil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *