Klara, färdiga, barfotalöpning!

Nu drar det igång! Nybörjarschemat för barfotalöpare som jag har lagt in i min Funbeat-kalender. Obs: hold your horses! Jag vet att jag ska gå ut lugnt. Jag vet att kroppen fortfarande återhämtar sig. Jag vet att de inre magmusklerna behöver stärkas mer. Jag vet att det generella rådet att börja med löpning efter en förlossning ligger på 12 veckor. Faktum är att detta är saker som påpekas så ofta för mig, sedan jag fick barn, att jag börjar misstänka att jag ser ut som en person med noll koll. Men låt inte ytan vara avgörande! Jag har faktiskt koll. Schemat jag har lagt in är ett tolvveckorsschema, där det första löppasset på 200 meter, kommer först i den femte veckan. Nej – det är inget räserschema det här. På tolv veckor kommer jag, om allt går som det ska, att kunna barfotaspringa fem kilometer.

Schemat är ihopsatt av en barfotaentusiast vid namn Jason, och du finner det på Funbeat i sin helhet här (med länk till originalschemat)!

För övrigt så inledde jag egentligen barfotalöpningen igår, med att (efter timmar av googlande) klicka hem ett par Nike Free 5.0 från Sportamore. Efter en fadäs med Klarna, som de anlitar för sin fakturering, svor jag förra sommaren att aldrig mer handla från Sportamore igen. Men. Sedan kom livet på föräldrapenning och behovet av att köpa prisnedsatta skor på avbetalning och då fick det bli som det blev. Hoppas de passar!
886737581452_001_145002093188417bb0f45525cfcffd08

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

3 Comments

 1. Spännande!
  Berätta mera när du är igång. Och skon är en smygstartsmodell och supersnygg!

  Klickade hem nya merrell till mig själv förra veckan. De gamla turkosa är helt blankslitna och behövde bytas ut. Nu mer aquagröna! 🙂

  • Jag har varit inne och blängt på merrells flera gånger, men kände att de blev lite väl dyra just nu. De här fick jag med 25% rabatt (och bonus för att de INTE är rosa, som alla andra mina träningsskor) 😀

   • Då låter det som rätt skor.

    Ska nogsamt testa mina nya skor, de känns lite smalare i modellen.. men det ska bara vara en liten uppdatering, de nya heter 4 och de gamla 3..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *