Hjälp mig shoppa. 

Ni brukar vara så himla bra på det här, och har stöttat mig i både ryggsäcks- och tajtsköp så jag slänger ut frågan: om det nu skulle vara så att jag börjar lessna rejält på att Runkeepers GPS lägger ner så himla ofta och framförallt på mina skogsrundor, vilken löparklocka borde jag köpa och använda istället då? Hilfe!


Nysprungen och sur. 

||||| Like It 1 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

16 Comments

 1. JA! Jag undrar samma. Vill ha en fräsig klocka som går att springa med, som räknar steg och som är snygg.

 2. Sätt upp en spec på vad den ska kunna göra. Och googla!
  Jag har Suunto Ambit R 2. Den är snygg och gör jobbet. Men har inte trådlös överföring till datorn/mobilen. Känns lite 2012. Det ska nästa klocka ha. Men den kan programmeras på ett enkelt sätt i datorn och kan göra i princip allt. Utom att synka trådlöst…

  Lite samma känsla här. Känner mig febrig… På kulturen med barnen. Sprang mitt andra snabbaste
  Kolla även vilka appar klockorna pratar med.

  Men kollar ni på garmin, Suunto, polar, tomten, Apple, samsung så blir det sällan illa.

  Snygg, lätt och enkel att använda är viktigt för mig.

  • Mm, problemet är att jag knappt ens vet själv vad jag vill att den ska kunna. Men jo, trådlös överföring känns ju som ett måste. Och sen att någon som har den upplever sig nöjd med den.

 3. Jag har en Garmin 225. Enkel, men med intervallfunktioner och snygg. 🙂

  PS. Vad gäller GPS är det inte appen som brukar vara problemet.
  1. Testa att avinstallera och installera om den.
  2. Men det kan även vara telefonen. Det är ju telefonens gps som har kontakt med satelliter, oavsett vilken app du använder.

  • Jo det är nog telefonen som är problemet, och därför tänker jag att klocka nog är bättre än att leta upp en annan app. Men du är nöjd med din?

  • Mäta puls har jag aldrig gjort. Men, om jag har en klocka som gör det så lär jag väl börja… Ska kolla in den!

 4. Jag har en Garmin 225 (som mäter pulsen på handleden). Den är enkel och skön att ha på sig när man springer, men den är lite “tjock”. Den har stabil GPS och smidig synkning med mobilen via Bluetooth och datorn mha sladd. Man kan skapa enklare intervallpass direkt i klockan, och vill man ha mer avancerade pass så komponerar man dessa på Garmin Connect, och sen laddar man över dem till klockan.

 5. Jag älskar min Garmin Forerunner 235! Den och 225 är hyfsat lika. 235:an är liite tunnare, och har väl nån mer funktion än 225. Jag fick min i födelsedagspresent så jag har bara jämfört med kompis som köpte en 225 samtidigt. Jag är mest nöjd med exaktheten i GPSen, att den snabbt hittar GPS signal, enkelt att ställa in intervallpass (det finns färdiga, men man kan konfigurera nästan allt). Jag gillar även pulsmätaren. Använder den långt ifrån hela tiden, och tycker nästan att det är roligast att jämföra vilopulsen då och då… Jag kan även styra musik och läsa mail i den, fast det gör jag inte. Men det finns löjligt många funktioner, allt går att konfigurera, och man kan så klart stänga av det mesta om man vill fokusera på tidtagning. Men löpningen blir faktiskt roligare med en klocka. Och den kopplar ihop sig med internettet via Bluetooth i mobilen. Smidigt.

  • Tack för en jättebra recension! Det blev en 225, då jag tyckte att 235:an var lite väl dyr… Har bara testat den en gång men kan inte komma på nåt jag saknar.

 6. Stegräknare, sömnmätare, träningshistorik, “varningar” av olika slag (om man har bestämt ett visst tempo tex), kadensmätare, tja… Hittills har jag inte kommit på något jag saknar i den. Men som nån annan skrev tidigare, det finns ju fler märken (Suunto och TomTom tex) som har ungefär likadana modeller, funktionsmässigt. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *