Lopp, lopp – här ska kutas lopp!

Hej hallå alla pollenhatare och sommarälskare (man kan vara båda, jag är)! Jag håller på och planerar min löpsommar och har nu en lista på fem lopp jag ska springa, nämligen dessa:

Malmöloppet 10 km, 11 juni

Klövernmilen Båstad, 10 km, 18 juni (med Linnéa)

iFormloppet  Malmö, 15 km, 18 augusti (med Linnéa)

Midnattsloppet Malmö 10 km, 27 augusti

Malmö halvmarathon (!) 1 oktober

Planen är att springa Midnattsloppet på under timmen, och att orka springa hela halvmaran. De andra loppen ska jag sätta måltider på när det närmar sig. Midnattsloppet har träningsprogram på sin hemsida som jag ska kolla på, gillar som bekant att lyda order.

Det är aningens tomt mellan Klövernmilen och iFormloppet så jag letar runt efter något bra traillopp till exempel, skulle vara skönt att få kuta i backar och slippa asfalten lite mellan varven. Ska försöka ta mig utanför stan och löpträna lite också, platta Malmö i all ära men det är först när man sprungit i lite varierande underlag som det går snabbt på riktigt när man väl är i stan, jag minns tydligt skillnaden när vi bodde i huset och jag hade all min träning i backiga Häckeberga för att sedan komma in och springa lopp i Malmö, STOR skillnad!

kutamajsan

På bilden: Jag i söndags kväll när jag provsprang banan för Malmöloppet, tagen efter 7.5 km när jag stannade och bad ett främmande par om att fota mig i solnedgången på Ribban innan jag tog de sista 2.5 km hem med andnöd pga pollenallergi och halvdåligt flås. Fy fan vad jobbigt det var. Men ändå gött så klart, som det ju är.

Vad springer ni för lopp i sommar? Springer ni ens? Kan ni andas?

||||| Like It 0 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

3 Comments

  1. Kan knappt andas, men springer ändå!
    Trailvarvet och Göteborgsvarvet blir det för mig nästa vecka, pepp på båda (och laddar upp med allergitabletter!) 😀

  2. Inledde med Vårruset den 2:e maj, och har funderat på Malmöloppet, midnattsloppet och om jag vågar mig på Malmö halvmara (eller bara ska köra milen då). Iformloppet hade jag inte koll på att det gick, låter som det kan vara intressant också.

    Har inte så ont av pollen som tur är, tyvärr skoskav som begränsar mig just nu 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *