Uteplatsträningstiden är här!

imag2124_1.jpg

Hurra hurra! NU är nog äntligen uteplatsträningssäsongen igång va? SOM jag älskar uteplatsträningssäsongen. Jag älskar den ännu mer när det är mer blad på träden och grannarna rakt över inte har full insyn på vår baksida och kan glo ogenerat på mig i sitt mörklagda vardagsrum, men snart är det ju blad på alla träd (*atjo!*) så den kvällsunderhållningen kommer snart vara dem ett minne blott.

Igår tyckte jag att det lät fräsigt med ett pass uppbyggt kring 100 reps. Så jag snickrade ihop följande:
imag2122_1.jpg

Nej, jag har aldrig varit känd för min vackra handstil (så ni kan förstå att det var en utmaning att jobba på Ordning & Reda under slutet av 90-talet, då alla prisskyltar var handskrivna och skulle skrivas med en speciell typ av handstil… phew, har fortfarande kramp i handen).

100 Svingar med kettlebell (med 16 kg KB)
100 Clean & Jerk (50 höger/50 vänster – med 12 kg KB)
100 Marklyft (med 20 kg KB)

Jag delade upp det i tio cirklar med 10 repetitioner av varje övning i varje cirkel (C&J körde jag 5 höger / 5 vänster i varje cirkel). Halvvägs genom var jag på väg att ge upp, jag hade nämligen inte alls tänkt mig att det skulle vara så himla jobbigt. Jag har ju kört flera pass med 100 eller till och med 200 reps med just kettlebells, fast, då kom jag på att det ju varit pass med enbart svingar. Och det som var absolut jobbigast i denna cirkel var banne mig marklyften. Ugh, var tvungen att blunda till slut eftersom jag blev snurrig av att jag fäste blicken på en och samma punkt.

Men, jag tog mig igenom skiten och uteplatsen har därmed trätt in i en ny säsong av chillrum på dagtid / utegym på kvällstid. Hurra!

||||| Like It 5 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

4 Comments

  1. Älskar såna bra, enkla men tunga pass! Ska se om jag hinner svinga lite medan barnen sover idag, uteplatsträning rules!

    • Ja, jag känner att det är himla skönt med pass där man inte behöver tänka på mer än att typ hålla räkningen.

  2. Grymt bra jobbat!

    Måste träna mer kettle bells.. Om så bara för att de har så fina färger!

  3. Gjorde halva det här idag med 8 kg, nu är jag rätt mör i benen. Mad respect till dig, vad stark du är! Ska prova att köra svingarna och marklyften med 12 kg nästa gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *