Hello ryggskott my old friend

Jag åkte till Branäs utan amningskudde och kom hem med ett ryggskott. 

De första två/tre veckorna med Karl, kände jag att jag behövde ha någon slags trösttanke om att det visst kan bli en trea, trots att jag börjar bli till åren och inte vill ha tätt mellan syskonen. Det var lite för jobbigt att tänka på att han är mitt sista barn. Min sista lilla spädis, med fjunig nacke och flämtiga andetag. Jättesorgligt ju. Fram till nu. Eller egentligen har känslan byggts upp ett tag, men nu är den definitiv. I och med detta ryggskott känns det banne mig helt stabilt att välja att inte utsätta min kropp för fler graviditeter, för fy fan vilken pina det här är. Jag klarar mig faktiskt utmärkt med att inte ha så ont att jag måste gå som om jag har matchat en gigantisk blöja med en för lång ryggrad – denna, för mig, traditionella hållning efter en graviditet. 

Nej vet ni vad. Nu vill jag träna och bygga upp den här kroppen en gång för alla! “Nu” som i när ryggskottet inte är inne i en akut fas längre. Vill ni mig något ikväll, hittar ni mig fylld av citodon, lallandes i badet. 


Bild tagen av Isak, när jag avlastade ryggen med en liten knäböj ute vid grillen tidigare idag. 

||||| Like It 0 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

4 Comments

  1. Barn ett lämnade kroppen rätt skrickig.
    Barn två genererade krampande nackspärr tre gånger.

    Blir inga fler barn. Orkar inte vara gravid, orkar inte ha småbarnsår (lånar dock gärna bebisar) orkar inte vara svag lägre.

    Tränar mer i morgon och njuter av att barnen är fyllda 8 och 5 och sällan behöver bäras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *