Kroppen och hjärnan.

Ibland blir det så löjligt uppenbart hur mycket hjärnan lägger sig i nåt som kroppen borde få sköta. Som idag. Jag var ute och sprang och det var rätt trögt från början men sen kändes benen rätt pigga och jag bestämde mig för att plussa på rundan lite. Tänkte efter hur långt det skulle bli och med extrarundan skulle jag nog komma upp i nånstans kring 8-9 km. Och då kunde jag ju lika gärna plussa på upp till milen. Gött ändå, att dra en mil på en himla tisdag. 

Men. Sen gjorde jag kardinalfelet numero uno. Jag tog upp mobilen för att kolla efter hur jag låg till. 

Och ett: jag hade räknat fel på första rundan och hade inte sprungit så långt som jag trodde. 

Och två: inte heller i den takt jag hade uppskattat. 

Så vad gör vilken vettig människa som helst? Springer vidare så klart, jag hade ju ork kvar och tiden är ju inte så viktig och det var ju dessutom en ganska terrängig runda och ni förstår vart jag är på väg va? Japp. Jag stannade där och då. Inte en meter till sprang jag utan istället så genade jag genom skogen hem. Jag som dessutom tycker skogen är rätt äcklig. 

Och istället för att tycka att rundan var rätt bra (vilket kroppen hade upplevt) så var den bara helt okej (vilket hjärnan inbillade sig). Helt plötsligt. 

Jaja. Jag kom ju faktiskt ut på en runda. 


I äcklig skog. 

||||| Like It 2 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

One Comment

  1. Hjärnan är heeelt hopplös! Jag gör under mina rundor av med mycket av min energi på att mota bort hjärnspöken, såå himla onödigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *