Mjölkstockningsstopp

Ja men det är ju precis som förra gången jag ammade det här. Jag får mjölkstockning hela sabla tiden, för mina tuttar bara ääääälskar att producera mjölk (som de sedan vill behålla uppenbarligen). Ena tutten känns som en inflammerad finne (sorry for TMI) och jag har feber och ledvärk och är allmänt sur. Så nu pausar jag i mina “komma tillbaka till livet”-övningar och ägnar mig åt att knapra ipren och läsa böcker. Och nej. Det hjälper inte med kål och jag kan inte förebygga det med värme eller duschar eller speciella flingor på gröten. Det enda som har visat sig funka är ipren och självömkan och – givetvis – choklad.

Inte mitt mest inspirerande inlägg kanske, så jag kompenserar med att berätta att innan mjölkstocksstoppet hade jag i alla fall tagit mig till nivå tre i MammaMage-appen! Och bilen gick igenom besiktningen. Glad för det lilla!

||||| Like It 2 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

5 Comments

  1. Lecithin då? Kapslar man köper hälsokosten? Jag hade själv flera stockningar i veckan i flera månader, ett riktigt helvet, och sedan jag började med lecithin inte en enda. Med andra barnet åt jag från start och har ett år senare inte råkat ut för en enda riktig mjölkstockning. Man tar 2-3 kapslar om dagen när har problem och sedab en om dagen när allt är bra. Supersmidigt! Och det var amningsmottagningen som tipsade mig när inget annat hjälpte.

  2. Lecithin då? Kapslar man köper hälsokosten? Jag hade själv flera stockningar i veckan i flera månader, ett riktigt helvet, och sedan jag började med lecithin inte en enda. Med andra barnet åt jag från start och har ett år senare inte råkat ut för en enda riktig mjölkstockning. Man tar 2-3 kapsla om dagen när har problem och sed en om dagen när allt är bra. Supersmidigt! Och det var amningsmottagningen som tipsade mig när inget annat hjälpte.

    • Se där! Jag trodde verkligen att jag hade testat allt, men Lecithin har jag aldrig hört talas om. Ska genast testa. Tusen tack för tips!

  3. Örk, jag lider verkligen med dig. Har haft liknande problem med alla mina tre. Särskilt de första tre månaderna innan tuttarna fattade galoppen. Nu med yngsta barnet hyrde jag en pump så jag kunde pumpa ur allt överskott. Det skänkte jag sedan till Neonatal så det kändes bra både i patteriet och hjärtat. För mig var det superviktigt att verkligen tömma bröstet, därför ammade jag alltid ett bröst i taget, inte båda i en och samma amningsomgång. Då får barnet dessutom i sig mer av den feta goa mjölken och får mindre besvär med magknip. Det andra bröstet fick jag göra Cottermans grepp på för att inte förgås. Det hjälpte. Lycka till, hoppas det vänder snart

    • Kör på precis som du. Det hjälper inte! Det finns ingen synbar anledning till att jag får det. Klämmer inte hårt på tuttarna, har lösa plagg, ammar ur etc. Men men – this too shall pass som man säger 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *