Hej, det är jag som är Mirijam!

IMG_7082

Hej jag heter Mirijam och jag är den som bloggar minst flitigt här på MiM, något som förmodligen hänger ihop med att jag de senaste åren tränat allra minst på grund av att jag blev gravid och fick barn med 1.5 års mellanrum. Att vara gravid är ganska exakt raka motsatsen till att träna eftersom träning gör mig:

 1. stark
 2. glad
 3. peppad

medan en graviditetslista skriven av min kropp (det är ju olika det där) mer skulle luta åt det här hållet

 1. klen
 2. trött
 3. ledsen

Men nu har det gått ganska prick ett år sedan barn två föddes (med planerat snitt, går att läsa mer om här) och hade det inte varit för den enorma sömnbristen hon kom med så hade jag säkert varit i form för American Ninja Worrior, minst. Nu är jag inte det, men ändå hyfsat på G efter en 10-veckors kom igång-period jag hade från januari till mars, så nu känner jag mig som mitt gamla jag igen om vi bortser från att jag inte sovit på över ett år.

Annars då? Jag var journalist en gång i tiden men efter tio år i branschen sadlade jag om till laserterapeut under föräldraledigeheten med barn nummer två (skyller på sömnbrist, föraktar egentligen folk som inte har vett att passa på att chilla när de är föräldralediga) och nu äger och driver jag tatueringsborttagningsstudion A Bushel & a Peck här i Malmö, där jag också bor (alltså jag bor inte i studion, vi har en lägenhet). Min familj består av mig, min kille och våra två ungar plus en knasig hund som heter Stefan och har 727 följare på instagram.

Jag älskar löpning! Att springa är min bästa meditation! Långt och långsamt för att tänka mycket, eller kort och snabbt för att inte tänka på någonting alls förutom att det känns som man ska dö i akut syrebrist och muskelkollaps i låren. Älskart! Försöker klämma in några lopp per år bara för att det är så otroligt skoj och för att det är ball att få medaljer att hänga på väggen.

Jag älskar även att lyfta tunga saker och gick en crossfitkurs i februari vilket var helt awesome! Ska bli crossfitare på riktigt lite senare i vår när planeterna som styr tid och ekonomi har ställt sig i rätt banor, fram till dess kör jag hemmaträning med hjälp av internet (älskar internet!) och sticker ut och kutar när jag får feeling!

FullSizeRender

 

Avslutar med listan Katta använde i sin presentation:

1. VEM ÄR DU I TRE ORD?

Glad, rolig, arg.

2. HUR GAMMAL ÄR DU?

Fyller 37 i december.

3. VAD JOBBAR DU MED?

Tatueringsborttagare på A Bushel & a Peck.

4. VAR BOR DU?

I en lägenhet högt upp i ett hus i centrala Malmö.

5. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU?

Försommar är nummer ett på listan för alltid, stjärnstopp.

6. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?

Kaffe, adrenalin och internet.

230852_5279341095_4919_n

7. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?

Är man ny här så vet man kanske inte att jag 1) är före detta fallskärmshoppare 2) är före detta snowboard-tjej (gick snowboardgymnasium!) och 3) är före detta roller derby-tjej. Har bara hobbys som kräver hjälm. Nu är jag mc-tjej istället.

8. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUST NU?

San Diego. Där bor min bästis och jag ÄLSKAR Kalifornien!

9. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?

Supertrött, lite stissig på grund av överdoserat kaffe men ganska nöjd med tillvaron om jag bortser från den konstanta VADFANHARJAGGJORT?-känslan som jag haft sedan jag startade mitt företag förra hösten.

10. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?

Skumgodis från lösgodishyllan! Både såna med och utan surt på. Mmmmm. Men är team cheezeballz om jag ska välja filmsnacks, salt före sött alla dagar i veckan.

11. ÄR DU MORGON- ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?

Kvälls! Vilket tajmar extremdåligt med barn som inte sover på nätterna och vaknar tidigt.

12. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?

Vad är det för fråga? Men jo, snittet sydde dom igen som tur var så inte allt ramlade ut efteråt.

13. VAD ÄR DET ABSOLUT VÄRSTA DU VET?

Svarar samma som Katta: Dumma människor. Och det finns SÅ MÅNGA.

15. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?

Devi Cazandrah. Devi för att mina föräldrar är hippies, Cazandrah för att jag var tvungen att döpa mig för att få konfirmera mig och då som 14-åring (väl?) fick ett papper från skatteverket där dom ba: Vill du lägga till ett namn?

16. NÄMN 3 SAKER DU ÄR MINDRE BRA PÅ:

 • Göra saker i tid trots att jag vet att det blir jobbigt om jag väntar.
 • Vänta på roliga saker
 • Ta kritik

17. NÄMN 3 SAKER DU ÄR BRA PÅ:

 • Att tänka positivt.
 • Humor. Jag är VÄLDIGT rolig.
 • Att prata med folk om jobbiga grejer

kutakuta

Min bästa känsla: Efter ett lopp med en medalj i handen och stoltheten pirrandes i bröstet. Bäst.

||||| Like It 4 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

5 Comments

 1. Kul att läsa Miriam!

  Midnattsloppet i Malmö, är du på?

  Jag springer i år igen! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *