Han kom ut!

För elva dagar sedan, när klockan var prick tio i ett på dagen, födde jag ett friskt gossebarn. Det var en hyfsat snabb förlossning (sju och en halv timma från första tecknet, som var vattenavgång den här gången), men den var oerhört smärtsam. Vi lämnades ensamma i förlossningssalen alldeles för mycket och min journal lästes inte, så jag fick för låga doser smärtlindring. Min barnmorska var på många sätt fantastisk, men hon bollade tre förlossningar samtidigt. Och narkosläkaren som gav mig för lite epidural trots att jag protesterade? Han lär vara den mentala bilden på boxningssäcken när jag drar igång igen. Men! Barnet är friskt och jag är inte gravid längre. Hurra!

Jag fick sy ihop delar av bäckenmuskulaturen och har därför legat väldigt lågt med alla kroppsaktiviteter, men efter påskhelgen känner jag mig helt otroligt redo för att börja bygga upp kroppen igen med MammaMage och barnvagnspromenader. Fram till dess ska jag bara ägna mig åt familjen, böcker och ohemula mängder Anthon Berg-choklad. 

 

||||| Like It 17 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

10 Comments

  1. Stort grattis till nedkomsten!

    Beklagar den tråkiga förlossningsupplevelsen.

    • Tack! Jag antar att det är mer regel än undantag i förlossningsvården här i Stockholm just nu, att personalen är underbannad och att man inte hinns med helt enkelt. Så enormt stor skillnad på hur det var när jag födde Isak för fyra år sedan – men jag kanske hade tur den dagen?

  2. Han blick dömer narkosläkaren hårt och skoningslöst, han står på mammas sida, det ser jag 😀

    • Haha, precis! Alltså den där narkosläkaren… känner en trilogi i ilska varje gång jag tänker på honom.

  3. Grattis! Ser fram emot att följa din väg tillbaka efter graviditeten. Fick själv barn den 15 mars och börjar fundera på i vilken takt man ska göra allt. Finns en risk att jag fastnar för länge i soffan. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *