Blogger Boot Camp 2016

12813958_10154010035217855_4615567883200053747_n

Märta skrev om lördagens höjdpunkter igår – här kommer min debriefing efter helgens event!

Medan vi förra året taggade och peppade i flera månader innan Blogger Boot Camp, bestämde vi båda (Märta och Katta) ganska sent att vi skulle gå på årets upplaga av Blogger Boot Camp. Ni vet, pengar växer inte på träd efter ett helt år av vabbande. Eller, inte ett HELT år, men mycket vab har det ju varit. Så när det helt plötsligt var dags så kändes det som att vintern nästan gått snopet snabbt. I en något decimerad skara åkte vi dit: Sofia ägnade dagen åt att vara höggravid och Mirijam, som egentligen skulle gått, hade fått ändra sina planer. Vi hade samma pass under dagen, eller egentligen hade vi olika pass under pass 3 – men som det ville sig så ägnade vi pass 3 åt andra saker än att träna.

Alla bilder i detta inlägg är från www.uppochhoppa.se samt www.traningsevent.se

735038_10154010039907855_1974318437665476576_n

Pass 1 – Thaiboxning med Jörgen Kruth

Jag hade faktiskt ingen aning om vem Jörgen Kruth var (shame on me), men att jag skulle välja thaiboxningen var jag helt på det klara med när jag bokade. Förra året var ju Åsas boxning min solklara höjdpunkt, och thaiboxningen var nästan precis lika kul. Så pass kul att Märta och jag ägnade lunchen åt att googla thaiboxning på vår sida av stan (spoiler: det finns massor av thaiboxning på vår sida av stan). Även om jag tycker jag drillats bra av Åsa, så hade jag plötsligt ganska svårt att få till både krokar och uppercuts, men jävlar hörrni så kul det var ändå samt att vet ni, Jörgen mumlade SNYGGT varje gång han gick förbi oss och korrigerade oss inte en enda gång, så ja, vi är nog superhjältar! Och ännu roligare samt lite läskigt: att vi fick sparkas också. Och ännu läskigare: att vi fick sparra mot varandra. Inga slag mot huvudet, så klart. Första sparrade jag med Märta. Sedan med Annika. Sedan med Pischa. Och sedan med en till svinstark tjej. Hela min kropp känner av det här passet: magen, armarna, ryggen, benen. Åh, JAG VILL MERA!

Pass 2 – Ergonomatrix med Jonas Parandian (@naprapatjonas)

Jag var lite rädd för det här passet, för hallå har ni sett bilderna Jonas lägger upp på instagram. Och ja, det var faktiskt himla jobbigt. Nyttigt, helt klart, och jag har nog fått med mig en hel del bra tankar, men jobbigt som tusan. Och jag fick banne mig träningsvärk i händerna, och det är jag rätt säker på är helt och hållet Jonas fel. Men jag vet inte, det här med att rulla fram som en sjöstjärna är inte helt och hållet min grej om jag ska vara helt ärlig – antagligen mest för att jag sög på det och kände mig halvt kränkt över detta.

naprapat

Pass 3 – Brynfärgning och manikyr

Okej, så EGENTLIGEN skulle jag ha gått på en workshop i bloggfoto ledd av fantastiska Fanny Roethlisberger och EGENTLIGEN skulle Märta ha deltagit i Run proud & Run though with TomTom and Urban Tribes men vi råkade visst färga ögonbryn och få manikyr hos Depend istället. Gött så! Plus att vi då kunde slinka ut till food trucken och hämta vår lunch lite tidigare än alla andra, och herre jösses vilken mat det var. YUM!

Pass 4 – All about the handstand

Jag hade nog tänkt mig något halvmysigt yogapasslikande pass med fokus på att kunna stå på händer. Men icke – det var gymnastisk. Och efter en halvtimme var mina handleder så pass möra att jag gick och drack kaffe istället och tittade på hur de andra deltagarna sparkade sig upp på händer utan någon vägg alls som tog emot den. Lord – så pass glad då att jag smet.

Pass 5 – Yinyasa med Ulrica Norberg

Både Märta och jag hade egentligen bokat in oss på ett utepass, men instruktören blev sjuk och vi smet in på yogan istället. SÅ PASS GLAD för detta faktiskt, för det var ett riktigt bra yogapass. Alldeles precis i min smak, inget lull, ingen rökelse, inget sångprat från instruktören. Ulrica Norberg var banne mig perfekt – vill alltid gå på yoga för henne. Långsamt tempo, en del asanas höll vi i flera minuter och bara så där himla gött. Jobbigt emellanåt, men på ett bra sätt. Vilken skillnad ändå, att yoga med en instruktör och med youtube.

12814382_10154010056992855_1005163892207637233_n

Pass 6 – Under ytan på tre prestationsmyter Yamina Enedahl

Som avrundning lyssnade vi på Yamina Enedahl och hennes väg mot världsrekord i fridykning. Det var ett ganska bra sätt att varva ned och ladda inför burgarna som vi skulle iväg och käka sedan.

Mmm. Burgare.

Alla bilder i detta inlägg är från www.uppochhoppa.se samt www.traningsevent.se

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *