Hej! Det är jag som är Katta!

wp-1455262926525

För några veckor sedan körde bloggnätverket Bloggar om Hälsa en runda med inlägg där de presenterade sig på sina bloggar. Nu är ju inte vi del av det nätverket, men jag tänker ändå hi-jacka idén! Det har tillkommit ganska många nya läsare sista tiden och även för er som varit med från början så tycker jag det kan vara kul med en uppdatering av vilka vi är. Så härmed utmanar jag mina fellow Move it Mamas att under veckan presentera sig själva på nytt. Trevligt? Trevligt!

Så! HEJ! Det är jag som är Katta. Eller Katarina. Eller varför inte Kattis. Kärt barn har många namn, heter det ju. Jag har tre barn (2.5, 4 och 15 år) och bor tillsammans med dom och barnens pappa (som går under namnet Slaktar’n i bloggsammanhang) i ett radhus i en söderförort till Stockholm. Jag svingar gärna med kettlebells, hatar att springa men vill älska det så jag försöker med jämna mellanrum ändå, ÄLSKAR att lyfta vikter och kör just nu Strong Lifts i jakten på att bli starkare. Och starkare blir jag helt klart. Jag tror faktiskt inte att jag tidigare varit så pass stark som jag är nu, vilket i och för sig inte säger så mycket eftersom jag alltid varit känd för hur klen jag är. Men nu är jag lite mindre klen än vad jag var för ett år sedan, och det är ju ändå jävligt gött!

Jag jobbar som statstjänsteman (registrator) på Regeringskansliet, ÄLSKAR tatueringar och har alltid hatat att träna. Inte nu längre, men det var nog först för typ fyra år sedan som det successivt vände för mig – och det gick från att vara något sådant där som man borde göra till att vara något som jag faktiskt ville göra. Med det sagt kämpar jag också med motivationen och klappar mig själv på ryggen varje gång jag tar mig till gymmet, för det är banne mig jäkla jobbigt att ta sin väska och gå för att byta om till träningskläder, no matter hur kul jag än tycker att det är när jag väl är på plats.

Annars då? Jag poddar om böcker tillsammans med Sofia i En förbannad podd, bloggar om smink på Bjooti och delar frikostigt med mig av mitt liv på instagram där jag heter @kattakvack. Jag gör halsband, virkar gigantiska mormorsrutor och lär mig att brodera. Ja, ni hör ju, jag är egentligen mest en liten tant som styrkelyfter och har tatueringar. Jag älskar chips och tycker hemskt mycket om öl och dricker alldeles för mycket kaffe. Gott så!

efplogga

Och så avslutar jag genom att sno den lista som Ida använde sig av när hon skrev ett presentationsinlägg för inte så länge sedan.

1. VEM ÄR DU I TRE ORD?

Förbannad, glad och bekväm

2. HUR GAMMAL ÄR DU?

39 (jag fyller 40 i december!!!)

3. VAD JOBBAR DU MED?

Som registrator på Regeringskansliet

4. VAR BOR DU?

I en söderförort till Stockholm

5. VAD HAR DU GJORT IDAG?

Gått upp, klätt på och utfodrat barnen, klätt på mig själv, lämnat barnen på föris, åkt till jobbet, ätit frukost på jobbet, jobbat, shoppat på Sephora, gymmat, åkt hem, ätit middag, bäddat rent och dricker nu kaffe!

6. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU? VARFÖR?

Tidiga våren och hösten. Sommaren är så förbannat kravfylld – alla ska ha så himla kul och mysigt och hinna med så mycket att jag får PANIK. Plus att det blir varmt och jag gillar inte värme. Och på vintern blir det så förbannat kallt, och jag gillar inte kyla heller. Senare på våren kommer pollen, som jag är SKITALLERGISK mot, men tidiga våren och hösten, det är grejer det!

7. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?

Kaffe och tv-serier!

8. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?

Jag har bloggat sedan 2001 – det finns inget som folk inte vet om mig! Men visst, vi försöker!

 • När jag var teen ville jag bli tatuerare i L.A. Att jag inte kan rita hörde inte till saken.
 • Min back-up var att bli städare på Sheraton eftersom det var där alla balla hårdrocksband bodde när de gästade Stockholm.
 • Jag har alltid varit skamlöst förälskad i Mulder (X-files)

9. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUST NU?

Jag är rätt nöjd här i soffan mellan mina två yngsta som håller sig lugna med plattorna.

10. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?

Ganska bra, tackar som frågar, dock lite trött eftersom jag haft huvudvärk och yrsel i en förbannad vecka nu, kombinerad med nervryckningar i ögat. Min egna diagnos är: stress!

11. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?

Chips? Är chips godis? Om man har chips på glass måste det väl vara godis? Mmm, chips på glass är banne mig skitgott!

12. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?

Kvällsmänniska for sure!

13. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?

Jajemen. Jag har liksom fött tre ungar, såatte. Men blev bara sydd efter första, efter det var jag väl uttänjd och go, eller något.

14. VAD ÄR DET ABSOLUT VÄRSTA DU VET?

Dumma människor. Och det finns SÅ MÅNGA.

15. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?

Katarina. Emma i första.

16. NÄMN 3 SAKER DU ÄR MINDRE BRA PÅ:

 • Tålamod
 • Laga mat
 • Städa

17. NÄMN 3 SAKER DU ÄR BRA PÅ:

 • Köpa presenter. Jag är AWESOME på att köpa presenter!
 • Baka söta saker.
 • Chilla

img_20160228_200154.jpg

Vem är DU?

||||| Like It 7 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

8 Comments

  • Ja, jag med 😀 Nej men, jag tycker det är viktigt att säga det också, att det liksom inte bara är en glidig räkmacka. Vad kul att höra att de inläggen uppskattas <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *