Väder schmäder

Jag har aldrig sett mig själv som friluftsmänniska, som en sån här härligt hurtig typ som går på tur, aldrig sur och undviker dåliga kläder mer än dåligt väder. Det är förstås rena snobberier från min sida. Jag vill inte ses som en friluftstyp för det är inte tillräckligt svårt och coolt. Ha! Nog för att jag gnäller över paraplyväder eller snöstorm när jag ska till eller från jobbet, men när det gäller att ta mig ut och springa finns det bara två väder som är för dåliga:

 • Många minusgrader. Endast pga blir hostig och då är det för jobbigt att springa. 
 • Jättemånga plusgrader. För det går långsamt och jag blir yr av vätskebrist. Dock kommer jag ändå ofta ut i detta väder men får avbryta och ta en kortare väg hem. 

Jag har verkligen träningskläder för alla väder. Jag är så jävla hurtig. Vill ringa artonåriga mig och be om ursäkt i förväg. Typ som när det var askallt februariregn häromkvällen. Ute och sprang ändå. I ej dåliga kläder. Och aldrig sur. 

 
Innan dyngsur, men lika glad efter.  

||||| Like It 7 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

4 Comments

 1. Alltså, OBS att det bara gäller när jag tränar. Annars är jag också bra på att välja converse i spöregn…

 2. Du är min hjälte! Dels för att du springer, och dels för att du har kläder för väder. Jag är väldigt mkt högstadiekatta när det gäller att klä mig varmt och bra, dvs inte alls. Fryser alltid röven av mig!

 3. Den här sången spelade min man för mig när vi precis träffats, apropå samma tema:

  “I can’t go away with you on a rock climbing weekend
  What if somethings on tv and its never shown again
  Its just as well I’m not invited I’m afraid of heights
  I lied about being the outdoor type”

  Jag har omvänt honom nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *