Så ja, nu är jag en sån där som crossfittar!

IMG_4728

Jag vet inte vad ni har gjort i kväll, men jag har varit på mitt första crossfitpass. Det var så jobbigt att jag ville kräkas på slutet, och så roligt att jag log typ hella tiden. I alla fall inombords, på utsidan såg jag eventuellt ut som man gör när man känner att EN BURPEE TILL OCH JAG SPYR RAKT UT, men som sagt, på insidan skrattade jag hela tiden. Trots att vi gjorde burpees.

Och hur kom detta sig då? Jo, jag har börjat en nybörjarkurs hos CrossfitFabriken som ligger nere i Västra Hamnen och i fyra veckor kommer vi få gå igenom grunderna i crossfit. Dagens WOD bestod av airsquats, kettlebellswingar och box jump. Ja, ni läste rätt. Jämfotahopp upp på 50 cm höga lådor. Min WOD-partner hade också två barn varav den äldsta var som Sigge och den yngsta sex månader så hon och jag var på samma nivå lite grann (i alla fall psykiskt, hennes ben var typ dubbelt så långa som mina taxben). “Alltså jag har förvisso varit bra på att göra mina knipövningar men jag måste verkligen kissa innan vi kör igång”, sa jag och hon log nervöst.

Det var upplagt 40-30-20, vilket betyder att man först gör alla övningar 40 gånger IHOP, så 20 squats var tex, eller 10-10-10-10 om man vill dela upp det så. Fördelen är att det går snabbare för varje gång man börjar om, men alltså fy fan vad jobbigt det var. Och EN GÅNG I MINUTEN skulle man göra tre burpees, oavsett om man var mitt uppe i swingandet eller squatandet eller skuttandet. Ja jävlar, det var lätt att hålla sig för skratt där på slutet.

Jag kommer förmodligen inte kunna gå i morgon. Eller i övermorgon. Eller på resten av veckan. Jag cyklade hem i motvind och höll på att rasa ihop när jag klev av cykeln lite så där i farten när jag skulle parkera.

Tips inför ett crossfitpass: Ha på er kläder som sitter på plats. Jag insåg först efteråt att jag ju visst har snörning i mina tights, hade jag fattat det tidigare hade jag inte behövt dra upp dom en gång i minuten efter burpeesarna. Och så är jag glad att jag hade en sport-bh som gick ganska högt upp på bröstet eftersom uppvärmningen bland annat bestod av bear walk, alltså att man går på alla fyra med helt raka ben. Då vill man gärna att bopparna håller sig inomhus, om ni fattar vad jag menar.

Summa summarum: längtar redan till på torsdag!

 

||||| Like It 2 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

2 Comments

  1. Grym du är!

    Hopp är inget som är jätteroligt när man fött barn. Visst ska man knipa och knipa och knipa. Men när det inte hjälper så kissar en på sig när en hoppar. Eller jag gör…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *