Fördelen med ett bra lås

Jaha, så i söndags knallade jag ut från lägenheten, full av förväntan inför mitt och Isaks första biobesök och möttes av detta:

Ja. Jag fick djupandas några gånger och blinka bort tårarna som brände bakom min ögonlock. Gillar inte att bli av med saker alls, men att bli av med saker under hormonpåverkan? Hu. Jag kan bara hoppas att det var någon som behövde cykeln och ingen fånig liga som tog den – men det är ju svårt att tro något annat när någon har haft med sig verktyg…

Så nej, jag är alldeles tydligt inte ägare av en Skeppshult sportcykel längre, däremot av ett däck och ett jäkligt bra cykellås som jag ska fästa i bakdäcket på nästa eventuella cykel (blir ju svårare att skruva loss cykeln från däcket som kedjan är fäst vid tänker jag). Det lär dock inte bli en sportcykel för tiotusen den här gången, eftersom att det utrymmet inte finns i ekonomin längre. Men kanske en begagnad damvariant för max tvåtusen? Och jag lägger nog ner planerna på att någonsin börja cykla till jobbet med den eventuella damcykeln såvida vi inte flyttar, för 1,4 mil på fel sadel med dåligt fräs vet jag inte om jag har någon lust med. Tvåtusen är i alla fall vad jag får tillbaka från försäkringsbolaget, och det är ju bättre än noll som jag hade väntat mig. Vad jag vill säga med detta? Har du ett bra lås till cykeln, som sitter på rätt ställe – så kanske du får behålla den.

På tal om lås, så kan vi ju gå över till maglås! Jag har, typ, hittat mitt igen. Tror jag. Hoppas jag? Alltså jag vet inte. Men jag kniper så ofta jag kan och nu börjar allt att dra ihop sig när jag gör det – för ett par veckor sedan kändes det bara som att… ja, inget hände alls. Och fördelen med ett bra maglås är, som vi alla vet, inte bara att vi kan lyfta bättre utan att, taaataaaa, förlossningen sägs gå smidigare. Om jag kommer märka någon skillnad återstår att se.

Hur bion blev? En succé! Tre kortfilmer Alfons, popcorn och dricka och ett barn som satt som paralyserat i fyrtio minuter, förutom när han tittade sig runt i salongen och konstaterade att de svaga lamporna som ska hjälpa en hitta gången lättare, var till för mig och mina jättegamla ögon. “Du ser så dåligt mamma”. Ja. Det gör jag ju faktiskt.

img_1731.jpeg

 

||||| Like It 2 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

9 Comments

 1. I ramen. Man låser fast cyklar i ramen. Med Abuslås. Mvh, frun till gammal cykelhandlare

  PS: och folk kan in första hand lära sig veta hut och inte sno andras grejer, men eftersom det verkar omöjligt så får alla andra lära sig att låsa ordentligt. Och inte i ett sånt där cykelställ utan i ett fast föremål, typ en lyktstolpe eller ett stort träd. Då behövs ett Abus kedjelås, räcker inte med bygel. Slut på rant!

  • Aha! Tack för tipsrant! Vi har ingen stolpe eller träd i närheten, men med kedjelås runt ramen OCH bakdäcket, samt själva cykelstället kanske det skulle kunna funka ändå? Och obs: detta är ett ABUS-lås! Som jag i alla fall fick behålla. Tillsammans med däcket. Glad för det lilla…

  • Tack! Just nu kan jag pga “välsignat tillstånd” ändå inte cykla, men hoppas hitta en fräsig damcykel lagom till att grusen borstats bort från vägarna!

 2. Hej, stackare! Surt som faaan, håller med dig.
  Vill också ge några tips i all välmening, till nästa hoj:
  – Ja, du hade ett bra lås, men du hade bara låst fast framhjulet, som dessutom ser ut att ha snabbkoppling? Ett sånt där litet “handtag” som gör att man snabbt kan ta loss hjulet ur ramen, utan att man ens behöver några verktyg. Nu kanske skurken fick en fin och olåst cykel, om hen bara skaffar ett nytt framhjul.
  – Som annan tipsare också sa, lås fast hela ramen om det går, eller åtminstone lås ihop bakhjulet och ramen. Det finns även vajer som du kan dra genom lås, ram och hjul, även om inget stoppar en tjuv som bestämt sig och har redskap för cykelstöld med sig, så kanske man i alla fall stoppar de som bara får ett infall för att det är enkelt att sno hojen.
  Jäddra skit att bli av med cyklar, hoppas ditt försäkringsbolag är vettigt mot dig.

  • Ingen aning om vad det var för framhjul. Köpte låset samtidigt som cykeln men fick ingen vidare instruktion, mer än att detta låset var fantastiskt. Har förstått på alla råd jag fått på alla ställen ang det här att jag varit oförlåtligt korkad som inte lagt mer tid och pengar på att låsa cykeln rätt dock, så blir det någon mer cykel lär jag väl köpa lås för lika mycket som cykelns värde och muddra in den så mycket att jag ändå aldrig orkar använda den 🙂

   Ja. Bra försäkringsbolag! Får tillbaka mer än jag väntat mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *