Gravid-update och billig träning

Nu har jag gått ner i arbetstid, fått en vikarie och träffat en helt fantastisk läkare som ba “du sover inte, det är inte okej, här – ett recept på Legrigan, kom tillbaka om det inte hjälper”. Men det hjälpte! Inte hela vägen, men jag sover i alla fall mer än två timmar per natt nu och det känns OERHÖRT positivt.

Andra saker som har gått ner förutom min arbetstid är mitt blodtryck och mina järnvärden – så träning just nu? Not so much. Åkte en sväng till Liljeholmen precis, men fick spendera tiden där på en bänk medan Alex och Isak handlade, pga alldeles för yr för att stå upp i mer än två minuter. Å andra sidan var jag på disputationsfest igår och kom inte hem förrän tolv (insert skräckslagen emoji) och det kanske påverkar dagsformen lite…

Så ja. Jag är väldigt gravid nu. Det är 41 dagar kvar enligt min app, så något annat är väl inte att förvänta. Över julen, efter att jag hade haft en blödning, tappade jag mitt maglås också pga noll ansträngning what so ever från soffhörnet. Men jag laddar lite smått för att komma tillbaka. Bland annat så har jag köpt en balansplatta på TGR, som jag planerar att inleda ett bästisförhållande med efter förlossningen någon gång. Kanske till och med innan förlossningen, om Alex står beredd bredvid så att jag inte dunkar in i en möbel. Vill gärna ha kvar min framtänder, tack så mycket.

Vill du hemmaträna förresten, men känner viss osäkerhet för om det är din grej eller inte? Då tipsar jag dig om TGR. De finns inte i hela landet, mindre i norr än i söder, men de växer och brer ut sig. Mitt första möte med TGR var i Helsingör för… en miljard år sedan. Sedan kom det till Lund någon gång på nittiotalet och nu, ja nu finns det ju till och med i Umeå snart. Från början kallade vi det tiokronorsaffären och gick dit för att köpa kornblåa ljus och kornblåa glasprydnader och en massa andra kornblåa saker av tveksam kvalité (slutet av nittotalet, mind you). Nu kan man gå dit och köpa rätt mycket, rätt billigt. Varierande kvalité (så klart, det blir ju så när det är billigt), men ändå värt om man vill testa lite lättare kettlebells och hantlar utan att lägga ut en förmögenhet innan man vet om man fastnar. De har yogamattor och pilatesbollar och lite annat småskröfs också. Gissar att Rusta är likvärdiga om TGR inte finns i närheten!

Så. Nu så jag återgår till chipsskålen och fortsätta googla myten om proteintillskott som en nödvändig tillsats för den som tränar. Kanske blir det ett inlägg längre fram? Vem vet!

||||| Like It 2 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

6 Comments

 1. Efter att jag förrahelge hört ett föredrag med en lic. instruktör från mammamage appen så måste jag rekommendera den. Appen lär dig hitta rätt muskler att träna i rätt ordning. Ska även finnas en variant för gravida.

  Lycka till !

  • Visste inte att det fanns en för gravida också! Tack för tips!

   MammaMage och jag är inte helt överens, men jag kommer testa den igen efter den här graviditeten. Det kanske går bättre den här gången 🙂

   • Har du redan köpt en är det ju värt att testa. Och gravidvarianten tyckte jag var en smart ide. 🙂

    Och tack för tipset om balansbräda! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *