I skåpet på jobbet

imag5805_1.jpg

Jag vet inte hur det ser ut på era jobb, men hos oss finns det gym. Två stycken till och med. Jag tränar fortfarande till största delen hemma (kettlebells baby), men jag försöker få till två pass styrkelyft i veckan på jobbet, där det finns utrustning för sådana härligheter.

MEN träning innebär att ju att man måste duscha, och fan hörrni, jag tycker det är svintråkigt att duscha. Speciellt nu på vintern när det är kallt och jävligt ute. Inte för att jag duschar utomhus, men jag måste ju passera utomhuset på väg tillbaka till mitt skrivbord. Ja, och så är det ju det där opraktiska med att kånka fram och tillbaka på sitt schampo och sin duschtvål och sådant där jox, bara en sådan sak tar ju udden av träningen och innebär inte minst att jag häften av gångerna får duscha utan tvål och schampo eftersom jag glömt dem hemma.

Så var det någon, kanske på instagram, som sa: SCHAMPOKAKA! och banne mig om det inte är en perfekt polare att ha på jobbet. Jag skulle visserligen kunna bära den fram och tillbaka i väskan, men eftersom kakan bör torka innan du stänger in den i burken, så får den istället ligga i min bokhylla bredvid lagboken med locket på glänt och sprida lite väldoft mellan passen. En så kallad dubbel-win: att slippa kånka och att ha ett kontor som luktar Lush-light.

Och tvålen då? Well, det går väl visserligen att använda kakan som tvål också, men jag har en liten flaska med The Comforter. Den är galet rosa och besöker man duschen efter mig kan man tro att jag lekt med fingerfärg, eftersom hela duschen blir rosaprickig (jag sköljer ju bort det så klart, men ponera att jag slarvade). Man skulle också kunna tro att jag stått i duschen och mölat i mig hallonbåtar, för det är ungefär så den luktar. Inte en av de mest diskreta dofterna, men ack så god ändå.

Plötsligt känns det där med att duscha lite mindre plågsamt. Men bara lite.

*Shower hater for Life*

Men hörrni! Vad har ni för produkter med er i er gymväska? BERÄTTA!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

3 Comments

  1. Jag lockar in mig i duschen med tvål som luktar kokos. Får mig att förnimma känslan av solsemester, funkar varje gång. I övrigt har jag det schampo och balsam som jag lyckats komma ihåg att packa ner.

  2. Jag duschar alltid hemma eftersom jag hittills har kunnat träna på bra tider. Byta om hemma, knata ner till gymmet (bor lylligt nära ) träna, gå hem. Imorgon är första gången på 6 år som jag behöver tänka på logistiken kring packa träningsväska, duschgrejer, träna på morgonen och komma i tid till jobbet. Kommer antagligen glömma handduk. Eller deo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *