Vad är det dom säger, “9 månader gravid, 9 månaders återhämtning”?

Eller det kanske det inte alls är någon som säger, men det låter ju bra eftersom det inte går att undgå att januari är nystartens månad och eftersom vi ny flyttat in till Malmö så ökar mina chanser till lättillgänglig träning med cirka en ziljard procent! “Men va? Du bodde ju mitt i en rapsåker förut, då kunde du väl bara ta vagnen och promenera ut i skogen när du ville?” kanske någon tänker nu och jo, det kunde man ju tro, men det var inte så himla lätt som man kan tro. Hur lätt och svårt någonting är är ju som bekant individuellt men har ni försökt att köra runt i skogen i 1.5 timme med en rastlös tvååring och en missnöjd bebis i vagnen så vet ni vad jag menar.

Här kan man ba: SIGGE, VI KÖR TILL LEKPLATSEN! och så väljer jag den som ligger längst bort och så leker vi där medan Juno (förhoppningsvis) sover i vagnen eftersom den rullar tyst/står stilla på slät asfalt och inte skumpar omkring på en skogsbilväg och sen säger jag SIGGE SKA VI MATA ANKORNA? och så brassar vi iväg en kvart genom parken och matar fåglarna och så säger jag SIGGE SKA VI GÅ HEM SÅ FÅR DU KOLLA LITE PÅ TV MEDAN JAG LAGAR MIDDAG? och så har jag fintat till mig en 1.5-timmespromenad i rask takt utan att ens märka det.

I Häckeberga kunde det ta veckor utan att jag gick en och en halv timme samma dag eftersom jag var tvungen att köra precis exakt överallt. På allvar. Sjukt ju. Som en trött amerikan blav jag – körde till förskolan, parkerade, gick in och hämtade barnet, gick till bilen, körde till Coop, parkerade osv. Kom hem och lekte på gården (= satt och plockade kastanjer i och ur en hink) och sen gick vi in. Lite mer action nu.

[UNSET]

Tummen upp för Malmöflytten!

||||| Like It 7 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

4 Comments

  1. Att gå i skogen är fan det värsta som finns med barnvagn. Utan barnvagn också visserligen, men det blir ju inte bättre med en vagn som innehåller en sömnvägrare som ba: BUHU-HU-HU DU KÖRDE ÖVER EN KVIST OCH NU TÄNKER JAG SKRIIIIIIIIIIKAAAAAA!

    Välkommen tillbaka till storstan. Inte samma storstad som mig, men du vet, storstad som storstad – vart den än ligger är det en jättewin att bo där tillsammans med barn.

  2. Som du peppar Malmö är det nästan så jag blir lite sugen själv! Och nä, att bo mitt i naturen är verkligen inte något som underlättar träning. Heja stan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *