Hejdå 2015. Hej 2016

image

Jag hakar på Sofia, för idag är det ju trots allt nyårsafton och vem är väl jag att inte summera och blicka framåt?

2015 må ha varit skit på många sätt, men på träningsfronten måste jag nog säga att det tveklöst har varit mitt bästa år. Någonsin. Detta beror till stor del på att jag, Sofia och Märta bokade in oss på tio pass med Elin vilket gav mig ett träningssjälvförtroende jag tidigare aldrig haft. Märta och jag sprang Tough Viking, överlevde och planerar att göra det igen. Jag har lyckats klättra i alla fall en tredjedel av ett rep (och sedan fått smärre panik vid insikten att jag måste ta mig ned också). Jag har boxas för ÅSA SANDELL. Jag har markat, bänkat, pressat, böjt och frivänt, och jag har älskat det. Jag har svingat med kettlebells så pass mycket att jag fått valkar i händerna (älskar mina handvalkar). Jag har tränat på Crossfit Solid utan att kissa på mig av skräck, samtidigt som jag och Sofia blivit intervjuade om att faktiskt kissa på sig under träning (våga snacka om det!). Jag har hittat världens bästa Elin.

Så, 2016 då, vad har jag för mål, eller föresatser? Jo, jag tänker så här, på ett ungefär.

1. Börja styrkelyfta mer konsekvent. Som det är nu har det blivit enstaka pass här och där. 2016 vill jag hänga massor med stången och bänken och viktskivorna. Bli fånigt jävla stark, helt enkelt.

2. Precis som Sofia har jag lite svårt att släppa tanken på löpning som något potentiellt awesome. Men jag har inte planer på att sikta på tider eller distanser, kanske däremot något intervallpass då och då, jobbigt men ändå kravlöst. Annars, rent konditionsmässigt, har jag ju blivit ganska förtjust i rodden, och kommer nog koncentrera mig på det när det kommer till flåspass.

3. Klara EN FÖRBANNAD PULL-UP TILLS JAG FYLLER FYRTIO (12 december), och klättra hela repet, samt ned igen. He he.

4. Och så ska vi väl försöka se till att den här bloggen blir lika välbesökt som den borde vara va? Jag tycker nog att vi hat en sällsynt trevlig blogg, med en rak och rolig inställning till träning. Jag är helt säker på att det finns många fler framtida läsare där ute, och jag ska banne mig se till att leta upp dem och släpa dem hit. Mer eller mindre.

Om 2015 har varit ett bra jävla träningsår för min del, så planerar jag för 2016 är bli förbannat awesome. Mindre halsfluss, mer högflås.

image

||||| Like It 2 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

4 Comments

  1. Jag vill också bli björnstark 2016! Kan inte du berätta lite om vilka KB du har och vilka övningar/pass du gör? Tänker att det ska bidra till björnstarkigheten och höll i en 16 kg idag på Rusta men velade på vikt och gick hem tomhänt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *