Sista boxningen för den här gången

Igår knallade jag de två kilometerna från mitt jobb som det är till en tvärgata vid Odenplan. Sedan vidare ner i källaren under yoga-/alternativhälsocentret och in i det svarta rummet med säckar, handskar, mittsar, mina vänner och Åsa. För sista gången, förmodligen. Åsa har i och för sig klasser fram till jul, men efter de här tio omgångarna tycker min gravidkropp att det räcker. Mentalt är jag någon annanstans – jag vill verkligen boxas mer, men jag ORKAR inte. Efter jul flyttar Åsa, så boxningsframtiden är oviss . Det känns så jävla tråkigt, pardon my french (men grattis Närke – är det ett landskap som förtjänar Åsa så är det du).

12212414_10153239109447607_768653179_n

Folk vill hela tiden framhäva yoga som något universellt svar på avstressning (vilket säkert är sant för somliga, dock knappast för alla), men jag har sagt det förut och jag säger det igen: få saker har fått mig att må så bra som att få gå och slå på säckar en gång i veckan. Och igår! Igår fick vi till och med slå på varandra. OCH PÅ ÅSA! Fattar ni att jag har boxat på en boxarlegend? Hon fick dock inte slå tillbaka, tack och lov. Då hade jag förmodligen inte kunnat skriva det här idag.

Anyhoodles. Det känns lite tomt i hjärtat idag. Det har varit så roligt och så jobbigt och så svettigt och så fantastiskt och så väldigt, väldigt, väldigt inspirerande att få boxas för Åsa tillsammans med Katta, Märta, Linda och Anna-Karin (och de andra som var i klasserna jag besökte själv, men alltså jag och namn… förlåt). Beslutet jag tog i maj, att börja med det här, är utan tvekan ett av de bästa besluten jag har tagit i mitt vuxna liv.

Som tur är börjar jag gå hos Elin idag igen och kör på mer specialanpassad gravidträning. Annars hade jag förmodligen suttit och deppat som en dumpad tonåring resten av veckan. Att träna med Elin är nämligen också ett av det bästa besluten jag har tagit i vuxen ålder. Faktiskt. Har blivit så sjukt smart på senare år, om jag får säga det själv.

||||| Like It 4 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

2 Comments

  1. GÖR DET! Det är fantastisk träning för hela kroppen och sjukt konditionshöjande! Säkert något som piffar till din löpning lite 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *