Att kissa på sig när man tränar

NI VET ELIN??? Ni ba: JAAAAA, VI VET ELIN!!! Och jo, så mycket som vi tjatat om Elin under detta år känns hon lite som en honorary Move it Mama. Ja, om vi skulle utse hedersmedlemmar, ni vet, som universitet gör fast med hedersdoktorer (heter det så? Orkar inte googla), då skulle ju Elin lätt bli hedersmedlem nummer 1. LÄTT.

Jallefall…

ELIN postade denna video på sin blogg idag, och jag knycker hit den. För vet ni (det vet ni säkert), att kissa på sig när man tränar som kvinna, och kanske i synnerhet som kvinna som fött barn, det är faktiskt himla vanligt. Mycket kiss, lite kiss, pölar eller små skvättar – det är sånt som händer. Jag kan inte tala om några pölar för min del, men visst har jag skvätt och läckt, det har jag ju.

Och jag ville liksom bara påminna lite om det här, för som med de flesta problem som mest rör oss kvinnor så är det lite tabu och inget man ska prata om. Som mens. Som sprickor i röven efter förlossning. Som allt som rör kvinnors nedre delar om det inte handlar om ett sexigt syfte för män. Och ibland så hjälper det inte med alla knipövningar som de tjatar om på mödrahälsovården. Inte ens om man kniper jätteofta och jättemycket.

Ni som skvätter och läcker när ni tränar – ni är inte ensamma. Och det går att söka hjälp för det, även om jag hört att man kan få vara ganska påstridig eftersom du alltid kommer bemötas med följande: “Testa knipövningar”. Men vet ni, världen mår bra av påstridiga kvinnor! Sök hjälp och stå på dig, vi hejar hela vägen!

Jag hittade den här artikeln på 1177 – bra läsning! Och titta här – Sofia skrev ett inlägg om detta med lästips förra sommaren!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *