Onsdagspizza

pizza (1)

Men vad är DETTA, undrar ni nu! Ett recept på Move it Mama? Jo men visst, det är sant. Inte nog med att det är ett recept, det är ett awesome pizzarecept. En vegopizza. Som är orange – och med tanke på att det är Halloween om blott en månad (och en dag), så är väl en orange onsdagspizza himla passande. Ja, och så är det ju pumpa på pizzan – butternut för att vara mer exakt – så ni förstår ju att detta är pizzan ni kommer äta hela oktober. Jag skramlade fram detta recept ur arkivet på Vilken Cirkus efter att ha sett ett butternutinlägg hos För skojs skull.

Kavla ut din pizzadeg – om du väljer att köpa en färdig eller göra din egen är upp till dig. Vi brukar göra egen pizzadeg eftersom Slaktar’n inte får äta vetemjöl. Bra grej att ha hemma i skåpen är några kuvert torrjäst – då kan man lätt slänga ihop en pizzadeg när andan faller på och man slipper rusa iväg och köpa jäst eller färdig deg. Torrjäst på lager = asbra grej, helt klart!

Bred på en god tomatsås. Återigen, gör en egen eller köp klar. Slaktar’n brukar göra en jättegod med burktomater (gärna körsbärstomater på burk), vitlök, gul lök, och kryddor efter smak. En god tomatsås är faktiskt viktigare än vad man tror på en pizza, tycker jag. Det är ju liksom grunden för allt – så smaka dig fram till en sås som du gillar. Låt den puttra ett tag, så att smakerna GIFTER sig (varsågoda för receptklyscha).

Skala en butternut pumpa och hyvla sedan på så mycket pumpa som du tycker ser gott ut på din pizza. Det ska vara tunna skivor så att pumpan blir klar lika snabbt som resten av pizzan. Sedan toppar du med två sorters ost. Senast körde med mozzarella och prästost. Har även testat västerbotten som är svingott till butternut.

In med rackaren i ugnen tills den ser klar ut. När den är klar, ta ut den och nu ska du ha på en tredje ost – japp, du hörde rätt. EN TREDJE OST! Riv över parmesan. Mmm, parmesan. Parmesanen ska alltså på EFTER pizzan gräddats klart. Avnjut sedan allt tillsammans med en kålsallad. Och hörrni, om det finns pizza kvar och du tänker: toppen, då kan jag fota den i dagsljus till bloggen imorgon. Se då till att inte somna när du nattar barnen klockan åtta, för då kan det vara så att din partner ÄTER UPP RESTEN AV PIZZAN MEDAN DU SOVER SÅ ATT DU INTE HINNER FOTA DEN. Inte ens när jag bjöd mina Stockholmsbaserade bloggmamas på denna pizza i våras lyckades jag fånga pizzan på bild – bara bullarna som jag gav dem efteråt. Och ni ser ju hur impade de var av dem…

DSC_0218

Så varsågoda – där uppe får ni en kass mobilbild på världens godaste pizza. Mmm, pizza!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

4 Comments

  1. Oh fy tusan vad gott. Eh. Jag åt middag för typ 30 minuter sedan, men skulle lätt kunna kasta i mig lite orange pizza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *