20 – En träningsform jag älskar

Det är ju ingen hemlighet att den träningsform som jag älskar mest är löpningen. Vad är det då som är så fantastiskt med denna träningsform? Jag tror att det först och främst handlar om själva förflyttningen. Det är jag som tagit mig fram varendaste meter som jag sprungit. Det är något väldigt okomplicerat och basalt över det. Det är väldigt lätt att se hur gränsen för vad jag klarar förflyttas framåt i takt med att jag blir bättre och bättre och det var väldigt viktigt för mig i början. Löpningen var den första träningsform där jag på riktigt kunde se mina framsteg och bygga ett träningssjälvförtroende. Det går inte att fuska i löpningen. Med löpningen är det lätt att tävla mot mig själv när jag vill det, eller göra mer förutsättningslöst när det är det jag behöver. Att träna löpning har gett mig pannben och det har jag haft nytta av väldigt många gånger. Det är skönt att springa. Det är enkelt att träna löpning, det ger något även om jag bara har en halvtimme på mig. 

Och vet ni? Det finns massor av lopp som man kan springa om man vill, oavsett om du är snabb eller inte, nybörjare eller nästan proffs. Och det är jättekul. Förra året sprang jag midnattsloppet och det kommer jag absolut att göra om och alla som kan ta sig runt en mil borde prova!  

 

Nysprungen och glad med preggokagge (alltså är inte gravid nu, bilden är två år gammal), första gången jag tränade för midnattsloppet (som inte blev av det året, men det efter). 

||||| Like It 1 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *