18 – Sport på tv

När vinter-OS gick av stapeln 2002 gjorde jag och min dåvarande sambo slut. Vi visste väl båda två att vi inte hade det så jättelajbans just då, men när jag trodde att vi skulle gå ut och dricka några öl för att typ hitta tillbaka till varandra genom lättsamt umgänge, var han egentligen ute efter att halsa tre öl på kort tid för att våga göra slut med mig. På en restaurang. Efter tre år.

Jag borde ju ha fattat detta, eftersom att han några veckor tidigare hade pratat om att han ville ha någon som var lite mer som “handen i handsken” än vad jag var. Men jag hade någon bild av att det alltid skulle vara vi, så jag lät helt enkelt bli att tänka på hur vi egentligen hade det. Precis så sade han för övrigt. Lite mer som handen i handsken. Och jag fattade ändå inte att jag borde ha varit den som lämnade först. Hur som helst – det var som det var och han dumpade mig på krogen.

Hela vägen hem grät jag. Förnedrad och kränkt och utom mig. När vi kom in i lägenheten rafsade jag ihop mitt täcke och lade mig på soffan. Han gjorde någon halv gentlemannagest och erbjöd mig sängen. Vår säng. Jag vägrade. Så himla lätt skulle han inte komma undan efter kvällens offentliga förnedring. Sedan teg jag ihjäl honom tills han gav upp alla försök att prata med mig och gick in till sovrummet. Kvar låg jag och tittade tomt på tv:n.

Eskobar hade precis släppt “Someone new” tillsammans med Heahter Nova och den spelades en gång i halvtimmen på samtliga musikkanaler. Låten handlar om ett par som har gjort slut och refrängen går så här:

You’re gonna find someone new
I really hope you do
‘Cause I love you
And the sun will come on thru,
It’s gonna shine for you
‘Cause I adore you

Det var väl en förbannad jävla lögn tänkte jag. När låten dök upp för fjärde gången, och dessutom spelades på två kanaler, bytte jag över till OS-sändningen på SVT samtidigt som jag intensivt kände hur lite jag unnade honom att träffa någon ny, även fast all “adore” var borta.

På SVT visades curling. Perfekt för mig att titta på. Livet var redan så uselt att jag lika gärna kunde titta på världens tråkigaste sport tänkte jag och mös ner mig i offerställning under täcket, redo för att tråkas ut till max. Hur kul är det att se människor i fula skor borsta is liksom?

Jaaaa. Ganska kul visade det sig!

Jag gick snabbt ner mig i curlingskiten den vintern och missade inte en enda tv-sänd match. Det kom inte på fråga att jag skulle umgås med någon annan, så länge damerna borstade is på tv. När OS var slut hade jag sedan länge slutat sörja vårt förhållande och när vi skulle flytta isär några veckor senare var jag den gladaste av oss två. Förmodligen för att jag hade tittat på curling, men kanske även för att jag inte behövde ha dåligt samvete över att ha dumpat min sambo SEDAN TRE ÅR PÅ NÅGON HIMLA KROG VID MÅRTENSTORGET I LUND.

Hur som helst. Utöver detta strålande OS tittar jag rätt sparsamt på sport. Råkar jag sitta vid tv:n när något visas måste det vara triathlon, curling, konståkning eller fotbolls-VM för att jag ska fastna. Kanske även simhopp, men alltså skidor… jag dör så tråkigt. Hade det varit skidor på SVT den där vintern hade jag förmodligen aldrig slutat vara deprimerad.

||||| Like It 5 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

5 Comments

  1. Du är ett geni! Underbart inlägg!

    Jag måste däremot försvara skidåkning – det var nämligen min stora räddning förra vintern med surbebis och amningsmaraton – så fort jag hörde DINGDINGDINGandet från skidpubliken blev jag varm av tanken på sällskapet jag hade framför mig. Mmmm, OS-sändningar som tidsfördriv – funkar asbra verkligen.

    • Haha TACK!

      Okej. Skidskytte kan jag gå med på. Det är ändå något speciellt med ljudet av dingdingdingandet, det måste jag hålla med om. Känslan av hur våra föräldrar totalt försummade oss barn, för att det var skidor på tv under åttiotalet, t.ex. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *