13 – Favoritmusik

Alltså. Har ni tid att läsa en trilogi här eller? Nej. Tur att detta bara ska behandla musik jag lyssnar på när jag tränar då, för hade det varit favoritmusik i ett bredare perspektiv än så, hade jag fått skriva hela natten. Jag lyssnar så oerhört mycket på olika typer av musik nämligen. Och det är inte så himla knutet till ett visst humör, eller en viss situation. Det handlar mer om vad jag är sugen på precis just när jag trycker på play (just nu: soundtracket från Rocky Horror Picture Show, Peaches och Ozzy Osbournes tidiga skivor). Utom när det kommer till träning, för när jag tränar lyssnar jag ganska så frekvent på samma typ av musik. Hip hop och ungdomsmusik som spelas på listor. Eller ja, kanske var det några år sedan vissa av dem spelades på listor, men ni fattar. Listpop (med vissa undantag, men alltså mest ganska lättlyssnad musik med tydlig takt). Britney Spears, Lady Gaga och Pharrel Williams. Eh, och Pointer Sisters.

Det är lite märkligt det där, för band som jag har hatat innan (HATAT) blir plötsligt rätt svängiga när jag tränar. Lex Black Eyed Peas kan vi kalla det ity de finns på nästan alla mina träningslistor nu, och det är inte alls länge sedan jag vände och vred mig av pina när de spelades. Hårdrock, som jag lyssnar på mycket annars, har jag ofta svårt att träna annat än styrketräning till och då måste jag ha sviiiinhög volym.

Jag har försökt lyssna på ljudböcker och på tystnaden när jag tränar också, men alltså… nej. Jag behöver något som får mig att känna mig frän och som kanske kan få mig att fantisera lite om hur tuff jag ska vara när jag, säg, lyfter något jättetungt. Eller dansar fräckt på klubb! Hur som helst! Här har ni listorna jag lyssnar på mest när jag tränar just nu:

En timma jogg (uppdateras rätt ofta)

The next episode (för gymträning)

Och så vår gamla fina Move it Mama-lista, som kanske skulle må bra av en uppdatering snart. Har ni några tips på låtar vi bör lägga in?

Moveitmama.se

||||| Like It 2 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *