8 – En framtidsdröm

I en obestämd tid längre fram i livet så har jag inte längre några barn som är i småbarnsåldern, och då tänker jag att allt blir lättare. När inte varenda plan längre ska pusslas med utan bara genomföras. När inte längre sova måste vara högsta prio utan bara något man gör när det är natt. När det inte är förskoletiderna som dikterar villkoren för alla andra tider och när barnen kan vara ensamma hemma en kort stund, eller kanske till och med stå för att ha middagen klar när middagen ska ätas. När detta problem inte längre existerar: löpträning utgår när jag slutar tidigt eftersom det då blir hjärtskärande skrin efter den svikande men ack så efterlängtade modern om jag bara poppar in för att byta om och sen dra igen.

I den här framtiden kommer träning, och framförallt löpning, att vara ett mer självklart inslag i min vardag och inte något som får anpassas och pusslas in vecka för vecka. Jag tänker mig att jag kommer att ha mer tid, mer energi och att vi är fler som lastar av varandra hemma. Och att jag inte kommer att behöva skyffla bort dinosaurier, klossar och Hello Kitty-glasögon varje gång träningsmattan ska rullas ut.

Den oredigerade verkligheten.

Detta inlägg är en del av #uppochhoppaijuni

||||| Like It 1 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

3 Comments

  1. En våt framtidsdröm, skulle jag vilja kalla det! FY FAN VAD GÖTT! Minns den tiden lite vagt, när Robin var stor nog att reda sig en smula själv – tre sekunder senare hade jag visst småbarn igen.

  2. Jamen herregud. Innan jag fick barn tänkte jag at träning kan man ju hinna med där, och där och där. Det är väl inga problem.
    Och nej, när man var mammaledig var det väl heller inga stora problem att hinna springa och träna när den lilla sov i barnvagnen. Men nu!?!
    Alltså heltidsjobb, pendlande och så familje tid! Och gärna lite sömn!

    Nu har jag äntligen kommit igång 3 ggr i veckan för att när pappan nattar sticker jag ut och springer lite, men det orkar jag nog bara för att det är ljust!

    • Ja, det blev mycket lättare att ta sig ut när kvällarna blev ljusare. Men för att väga upp blev det mycket hemmajobb mot slutet av terminen så många träningspass har skitit sig ändå. Och heja dig som springer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *