6 – Favoritcitat eller motto

Paniken jag kände när vi lottade titlar till den här utmaningen och jag fick den här rubriken! Jag gillar ju verkligen inte träningscitat av den enkla anledningen att jag inte gillar floskler. Det blir liksom ofta något lite självgott och hetsande över dem. Särskilt om det finns ett “du” med i bilden. INGEN ska tala om för mig vad jag ska göra säger min inre, ytterst rimliga, fjortis.

Ta till exempel citatet som jag faktiskt själv körde med en gång i tiden (för inte alls länge sedan ärligt talat): “du ångar aldrig ett genomfört träningspass”. Vad är det för trams? Jag hade ångrat mig jättemycket om jag gick ut och sprang och bröt benet istället för att sitta trygg i soffan och äta chips. Men visst – jag ångrar sällan ett genomfört träningspass. Det brukar jag försöka tänka när jag inte vill masa mig ur soffan, att jag inte skulle ångra mig, å andra sidan ångrar jag sällan att jag har stickat på en tröja heller.

Anyhoodles. Nu skulle detta handla om saker jag tycker om och det finns faktiskt ett uttryck som jag gillar och som jag använder rätt ofta, oavsett om det rör träning eller inte. “Fuck yeah”. Detta ska uttalas så glatt som möjligt, med betoning på “fuck”. Precis så mycket “yeah” vill jag att träning ska kännas. Egentligen är jag ganska ointresserad av långa utlägg om något annat (ironiskt nog, med tanke på hur mycket jag pladdrar på jämt) – det räcker liksom med det här. Om ett träningspass känns FUCK YEAH så är det helt enkelt perfekt. Känslan jag får av boxning? FUCK YEAH! Känslan av att dansa i en timma med Oscar Jöback som ledare? Damn right, FUCK YEAH! Träna med Märta och Katta (och Mirijam som jag bara har tränat med på Blogger Boot Camp 2014, men som jag hoppas få träna med snart igen)? FUCK YEAH!

Träning som inte kan åstadkomma den här känslan hos mig (yoga till exempel) känns inte så himla värt. Av den anledningen borde jag faktiskt sluta springa annat än fartlekar och intervaller, för nio gånger av tio slutar rundan vid FUCK om jag bara försöker slå in egen tid på distans.

Och när vi ändå är inne på det här uttrycket, avslutar jag med att citera mig själv från ett tidigare inlägg:

“Jag vill inte ge mig ut och springa och vara driven av skuld och skam, jag vill ge mig ut och springa och vara driven av glädje, jävlar anamma och känslan som bor i det peppiga uttrycket FUCK YEAH!”

Prick så. Därför älskar jag att säga det.

skogas7

Dagen då jag psykade Katta med mina indianhopp, när hon gjorde squats med viktskiva. Ett fuck yeah-moment för alla inblandade!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *