3 – träning när jag är 65

När jag är 65, alltså om prick 30 år, så har jag antingen vunnit på lotto eller gjort några fina investeringar för jag ser minsann mig själv stå på en sådan där SUP-FullSizeRenderbräda, paddlandes fram i ett turkosblått hav. Förmodligen har jag lärt mig tjusningen med yoga också, och startar varje dag med att göra några solhälsningar och äta färsk frukt som mina barnbarn plockat till mig i trädgården.

“Mormor!” ropar dom “Mormor, ditt kaffe är klart och vi har gjort i ordning hästarna så vi kan sticka så snart du är klar!”. För tydligen har jag hästar också, på den där gården med de tropiska frukterna bredvid det turkosa havet. Och de hästarna tar vi sedan på en tur upp i berget bakom huset. Fantastiskt trevligt.

När jag jobbade på ett ålderdomshem i Oslo för hundra år sedan så var det en dam där som hade bytt ut sin höftled. Hon hade jobbat på gård hela sitt liv och när hon skulle lägga sig i sängen så satte backade hon med rullatorn upp mot sängkanten, satte sig ner, sköt ifrån med händerna och lyfte upp hela kroppen och placerade sin lilla stjärt på mitten av sängen så vi bara kunde snurra henne rätt. Hon fick åka hem till sin gård när hon läkt ihop, men de flesta andra blev kvar på avdelningen tills de dog eftersom deras kroppar inte klarade av en sådan operation så sent i livet. Där och då insåg jag att träning, det är något som man har med sig hela livet. Det är en investering.

Jag tror inte att kommer springa lopp, göra squats och svinga kettlebells på verandan när jag är 65, men jag tror att jag kommer ha lagt upp mitt liv så att det förhatliga ordet vardagsmotion är grunderna för allt jag gör. Jag behöver inte de facto “träna” eftersom fysisk aktivitet är en så stor del av min dag i alla fall. För nej, jag jobbar inte längre då, och skulle jag göra det så är det enbart med sådant som är på hobbynivå, för stress har jag fått nog av redan nu och är inget jag planerar att lida av om 30 år. Jag vill äta den där frukten som mina barnbarn plockat och jag vill ha massa ork så vi kan hitta på kul grejer ihop.

Förhoppningsvis så kommer jag även kunna styra över min tid så pass mycket att jag kan påbörja ett blogginlägg klockan 13 på dagen och avsluta det före klockan 23, men det får bli ett helt eget inlägg tror jag.

 

Detta inlägg är del av #uppochhoppaijuni

||||| Like It 4 Gilla |||||

Mirijam

Mirijam födde sitt första barn i slutet av augusti 2013 och var före den graviditeten i vad som lite blygsamt skulle kunna beskrivas som "sitt livs form". Men efter graviditeten – not so much. Men – det hindrade henne inte från att tio månader senare bli gravid igen och med en aldrig sovande lillasyster född i april 2015 är nu är vardagen en ständig kamp mellan extremtröttma, träningspepp och soffhäng. Mirijam är före detta journalist men numera tatueringsborttagare och driver studion A Bushel & a Peck i Malmö och gillar löpning, adrenalin, tatueringar, resor, färg och öl. Och internet.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *