1 – En introduktion till vår träningsblogg

cropped-mimhead2.jpg

Ja, hej! Det här är alltså Move it Mama – och lite blygsamt så kan vi tycka att det vår blogg är den roligaste träningsbloggen ever. I alla fall ibland. Det händer att det är den argaste träningsbloggen ever också, och ibland den gladaste. Och oavsett om den är rolig, glad eller arg, så är den alltid en väldigt ärlig blogg.

Move it Mama skrivs av mig (Katta), Märta, Sofia och Mirijam – fyra morsor som på äldre dar har börjat träna. Eller det där var en sanning med modifikation, Märta är ju förhållandevis ung (i alla fall om man jämför med mig) och har sprungit en halvmara och Mirijam höll ju på med sådana dära brädor på snö i sin ungdom och har sprungit en massa milslånga lopp. Men ändå, vi är fyra morsor som försöker få ihop det berömda livspusslet och även klämma in lite träning när vi kan. För vet ni, det här med träning, det är inte alltid så himla självklart. Nu för tiden tycker vi alla fyra att det är KUL, men inte alltid helt självklart – för barn som oblygt sätter sig framför kettlebells som svingas, för lite sömn, diastaser och bristande tillgång till ledig tid – det kan banne mig sätta feta käppar i hjulen för även de mest träningstaggade.

Och just det – namnet Move it Mama, det är på inget sätt en uppmaning till andra än oss själva. Detta är en blogg helt utan pekpinnar, vi tränar helt enkelt för att vi gillar’t, om du inte gillar eller vill träna, så är det ingenting som vi tänker lägga oss i. Var och en gör det som gör dem själva glada, det är vi fast övertygade om. Och en annan sak: du behöver absolut inte vara en morsa för att gilla vår blogg. Faktum är att den handlar väldigt lite om just föräldraskap, och betydligt mer om trevande träningsförsök och blommande träningspepp.

Välkomna!

Detta inlägg är del av #uppochhoppaijuni

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

5 Comments

  1. Vilket underbart inlägg! Sitter och småskrattar och minns hur det var förr. Grymt snygga kläder! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *