I <3 boxning x3

Så, i boxningshyllandets anda så tänkte jag dela med mig av tre av mina favvofilmer då de behandlar temat boxning allihopa. Utan inbördes ordning hörni, här kommer de:

  • Million dollar baby är en sjukt bra film med en kvinnlig huvudkaraktär. En av de filmer jag bölat mest till i mina dagar faktiskt. Kort sammanfattat handlar den om vad du är beredd att riskera för att nå din dröm. 
  • Rocky (hela högen, men första är bäst) behöver väl knappast någon presentation? Här erbjuds grå mjukisdress, svett, blod, Sylvester Stallone. Hela filmen doftar inpyrda handskar och hopplöshet. 
  • The Hurricane berättar historien om boxaren Rubin Carter som blir dömd för mord men vars fall efter han suttit år i fängelse åter gås igenom, och fram i ljuset dras både fördomar och korruption. För kortversionen av filmen kan ni lyssna på Bob Dylans låt med samma namn som filmtiteln. 

Och ni ba “tv-tips igen? Really? Jag som trodde att detta var en träningsblogg?!?!”. Jo, jag vet. Jag har asmycket på jobbet nu och träningen (förutom måndagarna med boxning) får stryka på foten. Så jag utloppar (kan man säga så? Ni fattar vad jag menar va?) på andra sätt. 

 

Förresten sa jag att Denzel Washington spelar huvudrollen i The Hurricane? Nä. Ännu en bra anledning att se den.  

||||| Like It 3 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *