Boxas for life!

11304140_10153623136698488_1160731558_nMen vad hände med tiden kära ni? Känns som det var en kvart sedan som jag nervöst uppdaterade att jag skulle boxas för Åsa och nu är det plötsligt näst sista gången av sju!? Eller näst, näst sista gången av tio egentligen – för jag körde ett extrapass med Märta och Katta en gång och sedan fick vi feeling och drog med Linda och bokade in två pass till.

Boxning i alla fall: SÅ himla roligt. Kanske det roligaste jag har gjort? Tillsammans med crossfit och fria vikter och dans för Oscar Jöback och ja, jag är väl en träningsbejakare tydligen som älskar allt utom löpning och yoga helt plötsligt.

Jag ska ärligt säga att jag var ganska orolig över hur det skulle sluta första gången jag var på väg till komboxen. Rädd att göra bort mig. Rädd att sabba träning för någon annan. Rädd att få bryta. Lite rädd att svimma också faktiskt. Som tur var hände inget av detta (vad jag märkte i alla fall). Passet var förvisso tufft som attans i ordets dubbla bemärkelse, men det var också väldigt roligt och helt fantastiskt avslappnande. Det låter kanske knäppt med boxning som avslappningsform i dessa yogahyllande tider, men för mig som hela tiden stressar över minst tio grejer åt gången, är det så himla skönt att träna något som tvingar mig att fokusera så mycket som boxning gör. Det är benen som ska stå rätt, det är avståndet, det är garden och det är skruven i slaget. Inte ens jag, som är mästerstressare, lyckas jaga upp mig över resten av livet samtidigt som jag ska hålla koll på allt det. Dessutom är det ack så fräsigt att slå hårt på säckar i en svartmålad källare till fräna hiphop-beats. Alltså jag vill verkligen köpa den där guldcapen och byta efternamn till Balboa NU och sedan turnera land och rike runt som boxartanten från Närke!

Åsa Sandell då! Vilken fantastisk lärare. Pedagogisk, trygg, tuff och med en lätt närkingsk dialekt. Allt som går att önska med andra ord! Visst, det låter som mycket att hålla reda på under ett pass – och det är det – men med Åsas hjälp så går det. Hon är med, håller koll och guidar. Jag vill tipsa alla som kan att boka in ett pass eller tio hos Åsa. Dra med några vänner, smyg ner i källaren och kör till svetten lackar dig själv, golv, väggar och alla andra i rummet. Jag lovar, det är så värt det. Du är hög på endorfiner och adrenalin resten av dygnet! Jag blir fanimej hög på endorfiner bara av att skriva om det. Lätt att jag bokar in en kombox i höst också. LÄTT!

11263858_10153623137133488_1953926764_n

 

 

||||| Like It 5 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

6 Comments

    • Tack 🙂 Alltså gör det!!! Gör det!! Det är så himla kul och tufft och ger sjukt mycket kondition. Skitbra för en löpare 😉

  1. Och LÄTT att jag bokar tillsammans med dig, för jävlar i min lilla låda så kul det har varit de två gånger jag varit med. Längtar redan till på måndag.

  2. Grymt och modigt(!) att våga testa boxning. Jag vill också och tror det skulle passa mig :))

    • Det är ju sjukt kul faktiskt! Explosivt och konditionskrävande, men alldeles, alldeles underbart. KÖR 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *