Sunday Morning Träningsdejt – #2: SkogARSE

wpid-img_20150503_124735.jpg

Idag hade jag bjudit ut Stockholmsfalangen av Move it Mama till Skogås (ja, alla utom Mirijam alltså, hon bor ju FORTFARANDE i Skaune) för ett pass som jag hade döpt till SkogARSE och efterföljande pizza (med tre sorters ost och butternut). Märta gick och blev förkyld, så eftersom vi har ett pass med ÅSA SANDELL INBOKAT IMORGON (WIIIIIEEE) sparade hon på krutet tills hon kan slå med hårda nävar mot oss imorron kväll i stället, trots att jag kastade den omskrivna fitspoklyschan snor är bara fett som gråter i nyllet på henne (på ett kärleksfullt och väldigt skämtsamt sätt, så klart). Så Märta fick fota och passa barnen tillsammans med Slaktar’n.

Hur som helst – på papper tyckte jag att passet såg astufft ut och skrockade lite över hur jag och Sofia skulle kvida och ligga på marken med trötta bakdelar i slutet av passet. Men jag vet inte om passet var mesigt eller om våra rövar börjar bli starka, för SÅ himla jobbigt var det inte. Eller alltså, det var ju jobbigt under själva övningarna, men vilan mellan intervallerna bjöd på sådan återhämtning att vi aldrig ville dö. Och det var väl bra…

skogas2Så här hade jag lagt upp det. Jag och Sofia jobbade på samma cirkel hela tiden, så medan hon under 1:a cirkeln gjorde 12 KB svingar, gjorde jag burpees med framhopp tills hon var klar, och sedan bytte växlade vi på det sättet i fyra minuter och efter det fick vi vila i två minuter. Det är kul att jobba ihop utefter sina egna förutsättningar.

skogarse

Det här med att träna ute – så himla smutt! Här ser ni oss mitt under den första cirkeln. Jag är antingen på väg att kasta mig handlöst ned i en burpee, eller så är jag precis på väg att ta mitt hopp fram. Vem vet.

skogas3

Barnen växlade mellan att vara mitt i och springa långt bort.

skogas5

Och ibland så tog de sig tid att visa hur saker EGENTLIGEN ska utföras. Som grodhoppen! Fan vad jag blev utklassad av treåringarna. Jag ba: Gud så jobbigt detta är. Dom ba: NÄHÄ! Och hoppade grodhopp en meter upp i luften. Mer eller mindre.

skogas4

Jag hoppade kanske inte fullt så högt som dom. Nej.

skogas6

Indianhopp! Typiskt rolig övning som ser lätt ut men som blir skitjobbig ganska snabbt. Konstigt dock att jag gärna tycker att jag är jättespänstig och hoppar runt minst som en OS-atlet, så ser man det på bild och ba, eh, jaha. Men det spelar ju inte så himla stor roll, så länge man får kämpa lite, tänker jag.

skogas7

skogas9

skogas8

skogas10

skogas11

Sedan rundade vi som sagt av med pizza och nybakta bullar. Mmm, pizza. Mmm, bullar.

Jag tycker så himla mycket om våra träningsdejter, för jag saknar verkligen att träna med Märta och Sofia. Inte bara själva träningen blir rolig, utan även hänget efter ger så himla mycket. Åh. Bästa söndagarna, helt klart! Blir helt fylld av energi och förhoppningsvis känner jag av rumpan i alla fall en smula imorgon.

wpid-img_20150503_171612.jpg

||||| Like It 2 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *