Trägen vinner etc etc

wpid-img_20150502_171820.jpg

Idag var det dags för långpass i löpprogrammet igen. Och med långpass i min värld menar jag 45 minuter, inte 40 kilometer. Förra veckans långpass tyckte jag var något av en triumf, så jag var ganska pepp på att ge mig ut denna vecka. Tills jag helt plötsligt inte var det längre: den regnade och blåste, jag var trött och stum i benen eftersom jag var ute och sprang intervaller igår (dum planering, men ibland skiter det sig), och så var det ju det där med pollen. Men jag släpade mig ut ändå, men målet att springa i 45 minuter, även denna gång enligt 5-minutersprincipen, vilket verkar vara ett himla bra sätt att lura mitt huvud på: bara en intervall till, sedan kan jag gå lite, nej nej, en till klarar jag… och sedan har jag sprungit så pass länge att jag lika bra kan fortsätta utan att ta gåvila.

Idag var det riktigt segt de första 20 minuterna. Efter 4 minuter tänkte jag att jag skiter i det och går hem. Men jag fortsatte. Och sedan hade jag två saker som hängde med mig när jag tyckte att det vore roligare att gå hem till soffan igen: dels Tough Viking, för jag menar, det är ju inte direkt jättelång tid kvar till slutet av augusti, och dels Elins ord om att jag måste träna på min uthållighet – så det gjorde jag. Och det funkade, för jag sprang utan avbrott i 45 minuter, jag sprang längre än vad jag gjort tidigare och jag sprang faktiskt till och med lite snabbare än mitt vanliga snigeltempo. Jag var ganska pepp när jag kom hem. Om man med “ganska” menar svinpepp.

Och imorgon har jag söndagsdejt med Märta och Sofia för ett rövpass här i SkogARSE. Peppen på detta är ännu högre än peppen efter löpet. Woop!

||||| Like It 0 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *