För sådan är lagen

wpid-imag0080.jpg

Enligt lagen: om du haft ett awesome pass, kommer ditt nästa pass suga, så hade jag ett riktigt bra spring igår, och följde upp det med en oinspirerad dust med NTC-appen idag. Jag säger dust för det tog mig nästan en kvart att få igång den, och jag säger oinspirerad eftersom jag under hela passet hade 19 månaders på mig (under magövningar), framför mig (när jag svingade en kettlebell) och under mig (när jag gjorde plankrodd). Missförstå mig inte, det var ju väldigt sött och charmigt, för han var på bra humör hela tiden (ha ha, lögn, det var han inte alls det, men jag är tydligen bra på efterkonstruktioner) – men jag bröt nästan efter halva programmet. Sedan ångrade jag mig och körde vidare lite halvhjärtat.

Men springet igår var roligare. Pass 9 av milaprogrammet i Stora löparboken för kvinnor, vilket var 40 minuter enligt 5-minutersprincipen (länken förklarar samma sak som 5-minutersprincipen, fast fyra minuter) – och jag kunde faktiskt springa hela passet utan att stanna upp och gå. Ett tag, i vårsolen och glittret från vattnet, kanske när svanarna gled förbi, kände jag mig så pass euforisk att jag inbillade mig att jag nog skulle ta 5 kilometer, men det gjorde jag inte. 4.8 km landade det på, och det är gott så. Jag har inte sprungit så långt sedan innan jag blev gravid med Morris, och jag känner mig verkligen svinnöjd. I sann Katta-anda gick det långsamt, men å andra sidan står det i boken att detta pass SKA springas långsamt. Och vad tusan, det är OK att springa långsamt.

||||| Like It 0 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

4 Comments

  1. Men alltså – låg inte du inne med värsta pollineringen idag också? Alltså inte att du pollinerade, utan att världen gjorde det på dig. Inte konstigt om peppen kom av sig då ju.

    Och ja, heja lugnare pass! Farten kan man spara till intervaller och lekar. Att springa hela tiden under 4.8 km är ju fan asbra! Heja dig <3

    • Jo, pollen var helt klart ett inslag under gårdagens träning – och den var inte alls lika söt som Morris var.

  2. Jamen exakt precis sådär är det! Efter riktigt bra pass har jag alltid minst ett kasst pass. Vet man om det så gör det ju mindre, men ändå drygt när man kämpar för att få till träningen öht. Jaja. Och långsamt är det allra bästa gör att få upp distansen (om det är det man vill) och jag personligen tycker att det är sjukt gött att sänka farten och få känslan av att nästan orka springa hur långt som helst. Grym du är!

    • Idag tog jag igen det dåliga passet igår, men jättesnabba (för att vara jag) intervaller på löpbandet. Woop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *