Blogger Boot Camp 2015

10270828_10153169340692855_712647273407994689_n

I lördags var väntan äntligen över och det var dags för Blogger Boot Camp 2015 – som vi taggat och peppat och längtat. Av fyra Move it Mamas var tre på plats, Mirijam ägnar ju sig som bekant åt att vara höggravid, men nästa år kanske vi blir fulltaliga. Vi andra tre satte på oss våra MiM-linnen och möttes i Älvsjö klockan tidigt (kvart i åtta) för att åka bil i samlad trupp till slakten träningsfesten. Och nu är det dags att sammanfatta årets upplaga av Blogger Boot Camp (förra årets sammanfattning hittar ni här)! Vi gör som förra året, delar upp per pass och berättar. Let’s go! Bilderna vi har använt är en blandning av bilder från Träningsevent och Upp & Hoppa och bilder vi själva tagit – de som är lånade är märkta med Träningsevents logga (de som vi tagit själva är de lite mer gryniga bilderna… he he).

11026063_10153169346072855_8135941293007985253_n

Pass 1 – Solid as a Rock med Crossfit Solid (Katta, Sofia & Märta)

10915323_10153169342962855_8581789853025795247_n

10471504_10153169343032855_7041017922279616137_n

10436682_10153169344647855_1300562750409229749_n

11061688_10153169345692855_3748324917230435392_n

8960_10153169408572855_4306297595875870996_n

Katta: Efter vår fina dag på Solid i vintras är det klart att vi alla tre valde passet med dem när det bjöds som alternativ. Och det var skitbra. Vi började med rolig uppvärmning, körde lite knäböjsteknik och sedan en WOD som var skitjobbig (så klart) men samtidigt jättekul (så klart). Jag teamade med Sofia, vilket var himla bra för vi höll ett jämnt tempo genom alla burpees (över varandra), knäböj, sit-ups med klapp och lunges. Det var en AMRAP på 15 minuter, och 15 minuter – det låter så lite, men jävlar i min lilla låda så långa och tuffa 15 minuter det var. Pust. Skitbra pass, men jag saknade Elin (som var ledig) och några av de coacher som var med i december men inte var med på BBC, trots att coacherna som var där var asgrymma. Men ni vet, ibland får man coachcrushes, så är det.

Sofia: Så himla märkligt det här, att Elin har ett liv och inte vill följa oss överallt? Jaja, det gick ju bra ändå, fast hon inte övervakade oss. I förväg hade jag tänkt att eftersom att jag var inbokad på så många pass innan lunch, så skulle jag inte ta ut mig alltför mycket på den hära wodden – men så är det ju som det är med bra stämning och roliga pass. Jag kunde omöjligt hålla tillbaka och körde på för allt vad benen pallade i squats och lunges tills svetten rann från pannan. I slutet av passet kunde jag konstatera att jag klarade mycket mer än jag trott från början (delvis pga fantastisk partner så klart) och att jag ändå fixade maglåset under tiden. Fick inte skäll en enda gång av solidarna som gick omkring och kollade så att vi gjorde rätt. Bra jobbat av mig!

Märta: om vi säger såhär: jag tror aldrig jag fått ut så mycket av ett pass på så kort tid! Jag teamade upp med en person (vars blogg jag inte hittar, hojta till så länkar jag!) som hade liiiite snabbare takt och liiiite bättre benstyrka än undertecknad och jag fick verkligen pressa mig för att hänga med. Men! Hur kul som helst! Och hon jag körde med var inte bara sjukt stark utan även galet peppande så trots att benen skrek kände jag mig stärkt och jag menar, crossfit är ju SÅ jäkla kul! Insikt: måste squatta mer. Det är gött med starka ben. Men kanske eventuellt inte just närmsta dagarna, hehe…

Pass 2 – Rexona presenterar: Express yourself med Oscar Jöback (Sofia): 

Alltså vart börjar jag? Vilket pass! Jag vet inte hur jag ska beskriva det för att göra det rättvisa. Ända sedan jag bokade det, har jag sett fram emot det och ändå överträffade det varenda sekund av längtan. Så fort musiken satte igång och Oscar kom upp på scenen drabbades jag av en plötslig kontakt med mitt känsloliv, fick tårar i ögonen, förde en knuten näve till bröstet och kände hela första versen av What a Feeling inom mig (eller ja, hela låten faktiskt) – sedan upprepades det minst en gång under varje låt vi dansade till. Fram tills plötsligt. SÅ KOM DEN! Flashdance! Med åttiotalsmoves! WHAT A FEELING! Att jag klarade att ta mig igenom den låten utan att svimma av känslostormen är ett under.

Förlåt, men jag måste sätta mig ner och sucka franskt innan jag kan fortsätta skriva nu.

2015-03-14 015

Oscar Jöback hur som helst – vilken människa! Så bra och rolig och, fan, hur visste han precis vad jag ville ha? Magiskt! Även när jag kände mig för trött (det var ett ganska hårt pass faktiskt) drevs jag på av hans energi. Efter passet har jag frågat mig själv tusen gånger varför jag inte blev dansare (bortse från bristande taktkänsla och kroppskontroll, tack).  I morse kände jag till och med att, banne mig, jag byter bana! Jag säger upp mig imorgon! JAG SKA DANSA SKITEN UR RESTEN AV MITT LIV! Sedan insåg jag min ålder, sedan googlade jag seniordans och sedan bestämde jag mig för att jag är ganska nöjd med att försörja mig som administrativ samordnare ändå trots allt. I alla händelser. Får du någon gång möjlighet att gå på ett pass med Oscar: ring mig och låt mig ta din plats i stället för jag har faktiskt lite svårt att leva med att den här timman tog slut. I övrigt hänvisar jag dig till texten till Flashdance, What a feeling, för det var precis så det var, *dramatisk åttiotalspose*.

11058632_10153169349067855_7553436895469475705_n

10329264_10153169347087855_3214035434347837707_n

402398_10153169346892855_1958228199748532854_n

Pass 2: Slå som ett proffs med Åsa Sandell (Katta och Märta)

1545652_10153169348072855_3257813584522395479_n

10305052_10153169347217855_8908248954994241387_n

wpid-img_20150314_113206.jpg

Katta: Alltså JA! JA så himla bra. Detta var nog mitt favoritpass under BBC15! För det första är Åsa Sandell så himla cool, för det andra så är det så himla kul att boxas. Och jobbigt. Jättejobbigt faktiskt. Till och med att vara den som står med mittsen var jättejobbigt (hello mjölksyra!), men trots det jobbiga: SÅ O-ER-HÖRT kul. Speciellt när man känner att man faktiskt typ får till tekniken, i alla fall lite. Samt, hur tuff kände jag mig inte? Cirka skittuff. Jag såg kanske inte riktigt lika tuff ut på bilden som togs på mig, men äsch, vad gör väl det. Åsa Sandell är min nya idol!

Märta: jag älskar att slåss. Jag vill alltid slåss. Har haft en boxningscrush senaste åtta åren men har aldrig boxats själv (vill ju inte att någon ska slå MIG) men det vettefan om det inte är det som är min grej. Mata slag. Svetten som rinner ner i ögonen. Eye of the Tiger som spelas i huvudet. Den äckelljuvliga doften av insvettade boxningshandskar. Och allt detta med Åsa Sandell! Jag kan inte komma över hur häftigt det är! Det är ju Rocky (eller Åsa) jag vill vara, boxas och springa. Få saker får mig att känna mig så stark som att boxas, ja det skulle vara att föda barn då.

Pass 3 -Booom! by Under Armour med Anna Sunneborn (Märta, Sofia och Katta)

11067480_10153169351212855_143696532346414923_n

10451118_10153169417872855_8723669939724186960_n

Katta: Precis när det här passet skulle köra igång sa Anna Sunneborn någon om friidrottsövningar och jag ba: HELL NO! Friidrott… minnen från värdelös skolgympa kom forsande tillbaka över mig och hela jag typ sjönk ihop. Men vet ni, det var faktiskt askul Korta med explosiva övningar (en gång så explosiva att jag var tvungen att gå på toa och kissa lite för att undvika kiss i byxorna) med en hel del vila mellan. Tänk om skolgympan hade varit lite mer så här – det hade ju varit fantastiskt. Kul att testa något helt nytt.

Sofia: Jag tänkte som Katta när jag hörde friidrott och började desperat krafsa lite i bakfickan efter en lapp från mamma om att jag fick slippa skolgympan på grund av mens, men precis som Katta blev även jag glatt överraskad. Framförallt tyckte jag att det var väldigt trevligt att gå på ett pass där jag fick vara riktigt bra. Av alla övningar vi gick igenom (stafett, kull, olika typer av hopp) så var det en jag inte pallade och det var när jag stod i skottkärra medan min träningspartner Mikaela (längst upp till vänster på bilden ovanför) släppte ett ben i taget och jag skulle hindra det från att slå i marken. Med ungefär noll procents styrka i magmusklerna är det helt omöjligt, kan jag tala om. Jag fick ge upp till slut, för ryggens skull. Mikaela var däremot grym! Tappade inte en enda gång!

Märta: precis som mina kollegor började jag trampa nervöst och snegla över axeln efter närmsta väg bort när friidrott nämndes, men jag är glad att jag inte skolkade denna gång för det var riktigt kul! Vi övade lite på att hoppa, och som Anna Sunneborn sa så är det ju något de flesta har valt bort i vuxen ålder men som är bra för kroppen att kunna (och som bygger upp skelettet väldigt bra va?), och just hopp är ju något som aldrig ingår i min träning. Ska jag vara ärlig så tycker jag att det är läskigt att hoppa. Sen övade vi på explosivitet och riktningsförändring och det är nog också sådant som jag egentligen borde göra plats för i min egen träning. Men ni vet, det man inte är så bra på undviker man ju gärna…wpid-img_20150314_133045.jpg

Pass 4 – Alla kan Springa med Ida Svensson (Märta och Katta)

Katta: Detta var första passet efter lunch. Jag var kall, jag var trött och det gick i ärlighetens namn inte alls bra för mig. Vi sprang korta sträckor med pauser mellan, och ändå låg jag längst bak och kände mig, well, ganska sämst. Det kändes som att sport-bh’n ströp all syretillförsel och när vi kom fram till fotbollsplanen där vi skulle göra beep-test så kastade jag in handduken och promenerade tillbaka till KTH-hallen. Eller goggade tillbaka snarare, som det tydligen kallas då man varvar jogg med gång. Ida var däremot jättebra och har en sådan bra inställning till träning, att alla kan träna, det gäller bara att hitta det som passar en.

Märta: här efter lunchen hade även jag problem att hitta styrkan, trots att jag tycker det är skitkul att springa. Ida Svensson skulle jag jättegärna bli coachad av – men en annan dag. Efter några varv beeptest sa huvudet åt mig att kroppen hälsade att den tänkte gå tillbaka och dricka kaffe nu, så jag följde lydigt med. Det kändes lite synd där och då, men jag hade faktiskt gett allt på de tre passen på raken innan lunch så det var nog lite naivt att begära mer av mig själv.

Pass 4 – Föreläsning: Inspirera till hälsa (Sofia) 

Den här föreläsningen bytte föreläsare två gånger innan det var dags för Blogger Boot Camp att sätta igång och kom till slut att handla om rawfood. Jag är inte jätteintresserad av det och hade planerat att byta till ett av de andra passen som gick samtidigt. Men ryggen var för trött och pallade varken löpning eller styrkeövningar i par med gummiband (moveoo), så jag tog mig istället tid att läsa lite i min bok, dricka kaffe och att köpa ett linne (förmodligen det snyggaste jag äger numera) och en tränings-bh från Under Armour (som var så bekväm att jag köpte en till efter att ha haft den på mig i tio minuter). Himla nöjd med det:

IMG_5859[1]

Pass 5 – Rexona presenterar: Tauff Roots  (Katta och Märta)

11070533_10153169421282855_3039917772204460140_n

Katta: Jag hade verkligen sett fram emot Tauff Roots, dels för att det verkade kul (brottningsinspirerat – hur skulle det INTE kunna vara kul liksom?) och dels för att coacherna Usama Aziz och Madelinn Fernandez är så himla stencoola. På riktigt! Madelinn har jag crushat lite på sedan jag såg bilderna på henne från BBC förra året. Och vet ni, det VAR jättekul. Verkligen. Men det var också så galet jobbigt. Så vansinnesjobbigt. Och det smärtade mig lite att behöva bryta, för det var jättekul att gå i närkamp med Märta. Men benen ville vika sig och kroppen skrek efter vila. Och kaffe. Och gojibär doppade i choklad. Jag skulle jättegärna testa Tauff Roots igen, men kanske inte efter fyra andra pass. Nej. Kanske som det enda passet den dagen. Eller enda passet den veckan.

Märta: jag hade hoppats på att det avbrutna löppasset skulle vara tillräcklig vila för att kunna genomföra detta superroliga brottningsinspirerade pass, men nej. Efter att vi för fjärde gången inte fått ihop vad som var höger och vänster så kastade vi in handduken, gav oss själva en klapp på axeln och ytterligare en kopp kaffe. Man ska vara snäll mot sig själv också. Men det såg verkligen kul ut. Har jag chansen nästa år ska jag se till att planera bättre och kunna vara med på hela passet.

Pass 5 – Föreläsning: Skitmat med Jacob Gudiol (Sofia) 

Nackdelen med att träna intensivt i tre timmar och sedan sitta still i två, är att man (i alla fall jag) blir skittrött. När det var dags för Jacob, vars blogg Träningslära jag har läst en hel del, var jag på gränsen till sovande. Ändå hängde jag med rätt bra i början, när han pratade om vad som triggar kroppens belöningssystem (fett, salt, socker och smakvariation) och att folk som går på LCHF/stenålderskost i regel börjar gå upp igen när de lär sig att variera sin matlagning mer. Efter det höll jag på att kissa på mig, så då fick jag avbryta och gå ut till Katta och Märta som sedan länge tagit en kaffepaus. Jacobs föreläsning var bra, men nästa gång vill jag lyssna på någon som pratar om vikten av att få i sig näring, undervikt och vilka konsekvenser det kan få. Tycker ofta att det blir så mycket fokus på övervikt, även fast övervikt inte automatiskt betyder ohälsa.

Pass 6 – Yin Yoga Leg Release (Sofia, Katta och Märta)

För att sammanfatta detta pass för oss alla – det såg fint ut från läktaren. Vi gick och duschade istället. Så här i efterhand kanske det hade varit bra att sträcka ut dessa arma kroppar, men dessa arma kroppar ville duscha och äta hamburgare och pommes, och det tyckte vi var det minsta vi kunde bjucka våra awesome och starka kroppar på.

wpid-img_20150314_172833.jpg

14966_10153169410457855_5103326746565322818_n

Så på det stora hela…

Katta: Jättebra dag! Trevliga människor och världens bästa sällskap i form av Märta och Sofia. Jag hade SÅ kul och jag blev SÅ trött – ganska precis så som jag hade hoppats faktiskt. Jag hade nog behövt ta med mig lite mat dock, för att fylla på depåerna mellan passen – pastasalladen jag hade beställt räckte inte riktigt hela vägen för min hungrande kropp och även om vi fick en macka vid 15, så gick jag lite på minus tror jag. Efter minglet på kvällen (där jag vann pris som en av dagens bästa instagrammare – WOOP) åkte vi hem, skreksjöng till Bon Jovi i bilen, och klockan 22 hade jag bäddat ned mig under filten på soffan. 22.05 sov jag som en stock. Dagens bästa pass: Slå som ett proffs med Åsa Sandell. Tätt följt av Solid as a Rock.

Sofia: Så himla trist att det redan är över för den här gången. Alltså är du det minsta sugen på att köra BBC16 så KÖR. Tveka inte – häng på låset när biljetterna släpps, för det här är något av det roligaste du kan vara med om. Förutom asgrymma pass och möjligheten att testa och hitta nya träningsformer, så träffar du så himla mycket roliga människor och som om det inte vore nog får du en jäkligt fin goodiebag med dig hem. Miljarder, miljarder tack till Mela och Sofia på Träningsevent, som fixar det här! I övrigt har jag bara en sak att säga: WHAT A FEELING *strike a pose*

Märta: vilken fantastiskt bra dag! Att få göra svinroliga grejer, hänga med två awesome personer, träffa massa andra peppande, roliga, trevliga människor – kan knappast bli bättre va? Till nästa år, Märta, välj ut typ tre pass att gå på så du orkar hela dagen bara. Vad kommer jag att bära med mig längst då? Boxningen med Åsa. Fy fan vad jag blir sugen att boxas på riktigt. wpid-img_20150314_184733.jpg

wpid-img_20150314_195928.jpg

wpid-img_20150314_211613.jpg

 

 

||||| Like It 7 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

25 Comments

 1. Vilken alldeles särskilt ljuvlig beskrivning av dagen. Vad dumt att jag inte hittat till er (och er rent allmänt) tidigare. Då hade jag nog druckit kaffe med er vid minst ett tillfälle. 😉
  Grymt kört och grattis till insta-vinsten! 🙂
  Vi ses nästa år låter det som. Kaffedejt runt pass nr 4..?

   • Läste förra årets sammanfattning och skrattade på slutet när jag skrev något i stil med “om Katta inte får fler barn som ska helammas så kommer vi vara fulltaliga nästa år” – föga anade jag att jag skulle vara gravid i vecka freakin’ TRETTIOSEX det där “nästa år”. Men nu så – TJUGOHUNDRASEXTON HERE WE COME! Och obs att det är du som får hålla ihop knäna, eftersom det rent åldersmässigt sett borde vara din tur nästa gång. Hehe. 🙂

    • Ja men mina äggstockar är ju helt opålitliga och vi fixade ändå inte tvåårspärren med syskon och då blir det ju bara kaos enligt uppgift från omvärlden – så det är lika bra att se fram emot ett fulltaligt BBC16

     • Men varför kommer inte mina fina smileys med här efter va, va? Aja: 😀 😀 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *