Ute på hal is

image

Idag drog jag på mig broddarna. Eller lirkade och svor under tiden som jag försökte få broddarna på skorna innan jag argt gav upp och kastade dem på Slaktar’n och krävde att han skulle fixa dem åt mig. Det gjorde han. Lätt var det också för honom, eftersom han satte på dem åt rätt håll, och inte bak och fram som jag försökte med.

Och alltså the awesomeness att springa på vintern. Ganska jätte awesome. Bra dag att testa också med tanke på att solen vräkte på med strålar där vid åttarycket i morse. Jo, klockan åtta! Börnen tycker nämligen att det är helt värt att kliva upp klockan 6 på helgen nu, liksom för att maxa helgen. Men med tanke på att de inte direkt var utsövda utan istället, vad som bara kan beskrivas på detta sätt för att ge sinnesstämningen hemma imorse rättvisa, var ena riktiga små as, så var jag mer än redo att ge mig ut och testa broddarna klockan åtta. Grämde mig lite över att jag inte är någon långlöperska, för ett par mil eller tre i solen och i lugnet hade varit gött. Men jag springer vare sig långt eller snabbt, så 25 minuter och 2,5 kilometer senare var jag hemma igen.

Men att vinterspringa alltså, kul! Och tungt. Speciellt i uppförsbackarna. Men KUL! Så kul att jag fick lite feel och passade på att köra lite indianhopp och grodhopp sista biten hem. Och utfallssteg. Kände mig som en superhjälte. Minst.

||||| Like It 3 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

6 Comments

  1. Vinterspring är faktiskt superhärligt: en behöver inte ha med sej vätska, en blir inte för varm, en oroar sej inte för akut värmeslag och ev. hjärtstopp (sånt jag ägnar mej åt typ från april till september). Sen tänker jag alltid med nöjdhet på, när jag segar mej fram i snömodd på vintern, hur för himla starka, snabba ben jag kommer att ha till barmarkssäsongen 🙂

  2. Är helt med, vinterlöpning är definitivt min nya grej! Broddarna funkade ju hur bra som helst och såhär när det bara är någon enstaka liten minusgrad så känns det ju inte som att lungorna ska sprängas av kalluften heller. Och: att insupa solen på detta vis = guld värt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *