Heeejråååå yoga

Svallar yoga-hyllningarna över i era feedar just nu också? I min feed verkar var och varannan hoppat in på 30 days of yoga. Några av oss här körde en liknande variant i den här bloggens begynnelse och jag kan varmt rekommendera alla som ännu inte gjort 30 days of yoga, att göra det. OM man vill och kan göra yoga. Jag kan inte det längre. Eller jo – jag kan, men jag måste ändra på sättet jag gör det om jag nu ska göra det. Det kom inte som någon gigantisk överraskning – jag har fått dåligt ont i knäet och ena armbågen vid pass innan – men jag är överrörlig, har jag fått veta. Överrörliga personer måste lära sig att hålla emot och hålla tillbaka i övningar, annars blir leder belastade och det är ju inte bra (hence ont i knä och armbåge). Saken är att jag inte är intresserad av att hålla emot och håll tillbaka.

En av anledningarna till att jag har tyckt om yoga är helt skamlöst för att jag har varit vig och känt mig himla bra på det. Jag är nämligen rätt kass på rätt många motionsformer – att äntligen hitta något där jag kan briljera lite, har varit en enorm och välbehövlig egoboost. Ja, fram till att jag fick veta att jag inte är bra på det för att jag är BRA utan för att kroppen inte är som den ska, vill säga. Jag har verkligen tyckt om yoga som träningsform, jag har gillat att vara en showoff i vissa övningar och jag har tyckt att det har varit gött att stretcha igenom kroppen. Men nu ska jag ju inte stretcha igenom kroppen för mycket, och med detta börjar yoga kännas ganska ointressant för mig.

En annan sak som fick mig att fastna för yoga är att det har tvingat mig att fokusera, men samtidigt: fokus ska finnas i all träning och jag måste helt enkelt lära mig att få in det där också. En av anledningarna till att jag sällan briljerar i andra sammanhang är nämligen för att jag är splittrad i bollen.

Är jag ledsen? Njae. Alltså jag tycker så klart att det är trist att jag trots allt inte är en naturtalang, men allt annat runt yoga som inte behandlar det som en träningsform utan som en livsstil – det har jag haft väldigt svårt för. Allt lullull liksom. Jag tänder inte rökelse (får migrän av det), jag gillar inte Enya-inspirerad musik och valsång (får inte riktigt migrän av det, men det är nog bara en tidsfråga), jag blir stressad av yogamentaliteten där lugn lätt blir något som ska presteras. Jag fattar inte varför man måste börja dricka örtte och tro på att månen stör nattsömn, bara för att man gillar att stretcha kroppen? Okej, nu kanske jag överdriver en smula, men somliga av er fattar nog vad jag menar – resten kanske bara blir irriterade. I alla händelser, this will never be me och det är helt okej, för jag lyfter hellre klot för tillfället:

Acro at Long Center

||||| Like It 0 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

7 Comments

  1. Åh, eller hur, lullet kring yoga – jag är INTE ett fan av det. Enya, eller all musik i den genren (VAD är det ens för genre?), jag får typ prickar av den. Näej, tacka vet jag JOMPA!

  2. Haha, när jag började med yoga ville jag bara ha yogan för att bli mindre stel och mindre uppstressad, men nu ba’ bring them rökelse, meditation och flummusik!

  3. Jag ville verkligen bli bra på yoga men insåg snabbt att “that’s not gonna happen”. Känns som att minst 80% av positionerna belastar handlederna och mina handleder är rejält crappy. Min naprapat förbjuder mig även att stretcha och yoga eftersom jag liksom du är överrörlig. Det få bli annan träning för min del och nu när lilltjejen fyllt 4 så är det dags att ta itu med den slitna mammakroppen. Att fylla 39 men att kroppsligt känna sig som 79 är verkligen inte ok. Så jäkla seppig över att jag låtit mig själv förfalla. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *