Upp som en sol, ner i en magsjuka

Alltså. Gick ut som värsta motionären förra veckan! Personlig träning på måndagen, morgonträning – jag uppreprar MORGONTRÄNING – på onsdagen och sedan? Magsjuka! Inte hos mig, men hos Isak och Alex. En lömsk magsjuka som kom i två ronder för Isak, med trettiosex symptomfria timmar mellan. Veckoslutet blev inte så aktivt för min del. Jag var i och för sig inte den som drabbades, men någonstans får man ju ändå en passiv magsjuka och går omkring och mår illa hela tiden, när andra i hemmet är sjuka. Och så vänds dygnet och ja. Ingen veckoslutsträning – däremot VAB-träning igår med Nike Trainig Club-appen (tipsar alla som inte har den, om att skaffa den).

Var så himla stolt över mig själv, som faktiskt reste mig från stickningen, the Good wife och sömnbristen och körde ett pass på vardagsrumsgolvet. Bara det att lyckas ta sig över den psykologiska barriären ett träningspass kan innebära, är många gånger halva resan för mig. Tänkte “INSTAGRAM-MOMENT”, men så kom det där lilla tvivlet. Jag avskyr fitspiration hjärtligt och innerligt, som jag har skrivit innan, och är livrädd för att på något sätt medverka till den trenden. Fy fan för att vara den som hetsar folk i flödet! Samtidigt – vi som inte har den synen på träning – ska vi bara ge bort träning till dem som hetsar om det? Jag bestämde mig för att, nej, det ska vi inte. Så jag lade upp bilden, med en lagom purken text, åt en semla och kände mig allmänt nöjd med livet.

Mitt krav för att palla med träningsbilder i flödet är att de inte får skuldbelägga dem som inte tränar eller medvetet sprida kroppsideal. Ser jag en hetsig hashtag eller en uppmaning om att “prioritera rätt” så avföljer jag personen på en gång. Har extremt låg tröskel för sådant som jag anser sabbar träning eller gränsar till kroppshets. Det spelar ingen roll hur väl vi känner varandra från början. Vilket kanske får mig att uppfattas som osympatisk och kategorisk, men jag har mindre problem med den uppfattningen om mig än vad jag har med träningshets i sig. Vad är er syn på träningsbilder?

IMG_4512.JPG

 

||||| Like It 4 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

5 Comments

 1. Sjukt svårt det där, för samtidigt som jag känner mig YEAH så vet jag ju att en del tycker att mina YEAH-bilder är mer NÄEH. Samtidigt som jag vet detta är det ju ocksa flera som sagt hur peppande det är, och jag tycker ju att andras bilder är peppande – för det mesta, medan jag ibland ba: GAH, vilket ofta hänger ihop med en träningssvacka. Överlag tycker jag om träningsbilder, men tycker mindre om taggarna – kan påriktigt kräkas på taggar av typen #minresaräknas oc h #meagainstme – alltså jag får typ prickar av dem.

  • ELLER ÄNNU VÄRRE: #aldrigvila – passar bättre som tagg för sömnlösa bebisår än som träningsinställning, om man frågar mig.

   • När jag läser #aldrigvila, vill jag lägga mig i fosterställning och sova i affekt i två dygn OCH äta chips i sömnen.

    När jag själv är en svacka scrollar jag förbi allt som har med träning att göra. Det blir bäst så 🙂

    Hur som helst: pax för att ta tillbaka träningsbilderna från hetsarna!

 2. Alltså, jag har sagt det förr, men jag ÄLSKAR eran blogg! Det är den enda fitspiration jag behöver. Många gånger när man ser en del såna där überbilder på insta känner jag bara att “det är ingen idé” och så vill jag bara strunta i allt. Men när jag läser eran blogg känner jag “men åh, jag kan nog kanske ändå, lite grann orkar jag även idag, fy fan vad duktig jag var som sprang tre kilometer innan jag la mig på soffan och åt chips, lite är mer än inget”. Love you!

  • Åh vad du är rar Agnetha! Tusen tack, snälla du. Vill också ge upp av überbilder. Känner inte att jag har något där att hämta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *