Lördag med Loppi och Sats

Igår var jag inbjuden till ett Loppi-event för andra gången i mitt liv och precis som vid första tillfället, var det Sats-träning som stod på schemat. Tyvärr följde även traditionen att världen inte vill att Katta och jag går tillsammans på de här eventen, så i sista stund fick hon lämna återbud på grund av ett feberfall i familjen. Även jag var sugen på att ställa in efter det. Vi skulle på familjeträning och Isak låg och sprattlade i ett trotsanfall på golvet när Katta meddelade feber. Några tecken på att han tänkte ta sin middagslur fanns inte och tiden för att han skulle hinna började bli knapp. Men Alex peppade på, så efter någon timma drog vi oss iväg i bilen till nyöppnade Sats i slakthusområdet i alla fall – trots utebliven middagslur.

Bortsett från att parkeringen vi fick tag på kostade SJUTTIO sabla kronor för två ynka timmar, var det ju faktiskt ett genidrag att åka iväg. Vi var anmälda till ett Les Mills-pass som heter Born to move och som finns för barn i lite olika åldrar. Det är ett pass som består av pedagogiska låtar med rörelser till, och för barn i Isaks ålder (två till tre år) görs alltihopa tillsammans med en förälder. Mer om det kan ni läsa här!

Isak slutade trotsa så fort vi kom iväg och väl på plats var han alldeles exemplarisk (bortsett från att han fällde ett barn, men det var väl inte riktigt med flit). Kanske var det chocken av att se folk på löpband (“lite läskigt”, tydligen) men mest troligt så var det spänningen i att få åka och träna med mamma som gjorde det. Han har ju, sedan jag körde igång med mina obekväma minuter, i januari blivit en ihärdig påhejare om att vi ska träna i tid och otid. Häromdagen fick jag till och med skäll när jag satt i soffan. Osäker på vad jag tycker om det…

IMG_4268.JPG

Hursomhelst. Han var ju lite trött, det var han – så koncentrationen brast ända tills jag ställde honom mot mig och övergestikulerade det ledarna gjorde längst fram. Det kändes eventuellt lite fånigt, men det var roligt ändå. Han blev en riktig hejare på att hänga med i sångerna och dansade frejdigt med efter mina instruktioner. Fram tills han råkade fälla det där stackars barnet vill säga. Då blev han så ledsen att över att han gjort någon annan ledsen att han inte ville vara med mer. Det var precis i slutet, så det gjorde inte så mycket ändå. Vi lade oss ner vid avslappningen, men precis som när de har avslappning på förskolan och spelar Enya, tyckte han att musiken var “lite läskig” och vill hellre sitta upp än ligga ner. Ganska mysigt i vilket fall som helst.

IMG_4342.JPG

 

När vi var färdiga med träningen och fått mellis, mötte vi upp Alex utanför och åkte hem med en yster snart treåring i baksätet. Det är ju inte varje lördag han får gå långsamt som en snigel, springa snabbt som en skogsmus, klättra som en ekorre och gå i ring som en bagare som kavlar och klappar mjöl från händerna. Jag kan rekommendera Born to move till alla som vill ha en rolig stund med sina kids – men man ska nog inte räkna med att bli så svettig som vuxen. Även om den där ekorren fick mig att flåsa lite, när det var dags att hoppa till ett nytt träd. Tiden passade inte riktigt vårt familjeschema, men det gick ju bra ändå. Idag är det söndag och jag har ägnat mina sju minuter åt pilates och sedan ytterligare sju åt jägarvila, armhävningar (eller ja, armhävning – är ju ganska klen) och knäböj. Imorgon är det dags för Elin och personligare träning igen. Hurra!

||||| Like It 3 Gilla |||||

Sofia

Sofia är en tvåbarnsmor som mötte världen en eftermiddag i november 1978. Första barnet kom 2012 och med honom även insikten att träning kan vara ganska bra. För inte var det lätt att föda 4.8 kilo barn otränad. Andra barnet kom i mars 2016 och vägde 350 gram mindre än första. Det var ganska jobbigt det med. Sofia älskar att boxas och att lyfta tunga saker, när hon inte tränar för att kunna träna efter graviditeten.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *