Det nya livet

Nä, inget hälso-schmälso nyårslöftigt raw food-löfte här inte. Fortsatt stadigt intag av ostbågar. MEN! Imorgon börjar jag jobba igen! Det här innebär att min träningstid helt plötsligt inte längre kan inträffa under dagtid och att mina i snitt åttakilometerspromenader varje dag kommer att bytas till eh …inget alls. De utgår helt enkelt. Så, vad göra? Jo, Katta har ju redan skvallrat om att tre fjärdedelar av oss bloggande mamas kommer ägna en kväll i veckan åt att PT:as (PiskTränas?) av helt fantastiska Elin. Detta börjar nästa vecka och jag är pepp och nervös. Det är ju också himla tur att Sofia dragit igång den här januariutmaningen, så att jag inte säckar ihop av jobbstress och barnasaknad. Sen har jag ju mitt gymkort. Och den “lilla” piskan Tough Viking i augusti. Så det ska nog gå vägen det här.

För att svamla vidare denna söndagsångest-deluxe-laddade tisdag så har vi inför vår första träff med Elin blivit ombedda att fundera över våra mål med träningen. Och jag tror att jag har två mål egentligen: Jag vill bli stark och jag vill kunna kuta långt. Att kuta långt blir man ju bra på genom att öva på att kuta långt förstås, och det vet jag hur man gör. Man kutar. Men det skiter jag i fram till våren annat än kortare pass på gymmets löpband. Så, jag tror att våra träffar får fokusera på det andra – hur man blir stark.

Ja, ni märker att jag försöker dra ut på det här med att gå och lägga mig va? Vet inte ens hur man gör längre, att vakna upp till en arbetsdag. Men först: 7 obekväma minuter.

||||| Like It 2 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

3 Comments

  1. Usch ja, det är astufft att börja jobba igen. Skulle helst bara vara hemma for evah med mina barn, på ett plan i alla fall.

    Dock: PEPP PEPP PEPP på PT-Elin och måndagkvällarna med dig och Sofia! Vilken awesome win på träliga måndagar liksom!

  2. Jag vill också bli starkare. Som helhet. Och så vill jag orka springa längre än en halvmil. Det känns faktiskt lite tråkigt att jag inte tog tag i den biten bättre under 2014. Men det ändrar vi på nu! Fuck yeah!

    Hoppas första jobbdagen gick bra <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *