Wham bam kettlebells mam

image

När vi var på den där Crossft-dagen som var så bra att jag inte kan sluta tänka på och tjata om den – då deltog vi ju i en kettlebellworkshop. Det var askul och eftersom jag har en kettlebell hemma (på 8 kilo) körde jag en pyramid (heter det väl) i helgen. Jag började med 10 repetitioner och arbetade mig sedan ned genom 9-8-7-6-5-4-3-2-1. Där i början med 10-9-8-7 reps så tänkte jag att jag vet inte om jag kommer palla hela vägen ned till ett, men från 5 så går det ganska snabbt. Sammanlagt tog det väl ungefär 25 minuter, vilket jag lyckades bränna av medan Morris tog sig en powernap och Eddie kollade på Bamse.

Jag körde fem övningar:

– Snatch
– Swing
– Clean
– Marklyft
– Benböj

Och nej, jag har inte så bra minne att jag kom ihåg allt från vår workshop, utan var tvungen att fräscha upp minnet en smula (bra sida för kettlebellövningar hittar ni här). Och jag får nog jobba lite med tekniken, för eventuellt har jag blåmärken på mina handleder nu efter snatcharna. Men jag tänker att jag nog blir bättre ju mer jag övar.

PS. Man skulle kunna tro att Eddie tuppat av där i bakgrunden på grund av kettlebell i huvudet. Men så var det inte. Han bara låg där och frågade om jag var klar snart. Han började redan under 9:an.

||||| Like It 2 Gilla |||||

Katarina

Katarina fick sitt tredje barn i september 2013 och fick höra av en vikarierande barnmorska på MVC att hennes magmuskler nog gett upp vid det här laget, men efter ihärdig rehabträning så hittade hon de där magmusklerna (de hade inte gett upp helt, faktiskt). I augusti 2015 sprang Katta Tough Viking tillsammans med Märta - FUCK YEAH! Hon är en tatuerad statstjänsteman vars mål just nu är att klara en pull-up innan 40 (som hon fyller i december 2016).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *