Tjena tomten!

För att mitt kommande träningsår ska bli mitt bästa hittills skulle jag vilja ha följande:

Löparbrallor med ordentlig höjd i midjan, kanske dessa:

7323341497609_001_jpg_439x356_crop-smart_upscale_q85

Kettlebells. Till exempel dessa från Rusta. En på 8 kg och en på 12 kg.

IMG_0238

Barn som somnar smidigt på kvällarna. Till exempel den här:

IMG_0195

 

Eller ja, den var visst redan min. Men han kan ju få göra så på kvällen också tänker jag.

En PT.

Okej? Tjing!

 

||||| Like It 2 Gilla |||||

Märta

Märta fick sitt första barn 2011 och sitt andra och tredje på Lucia 2013 (jajjemensan, här slog hon minsann till på två på en gång). Hon har väl egentligen varit mer av typen skolka-från-skoljympan än den som frivilligt rör på sig, men de senaste åren har något hänt och på träningsmeritlistan står numer till exempel en avklarad halvmara. När det gäller val av träningsform så är det främst löpning som lockar, och detta enligt devisen lagom tempo och choklad i slutet. Ska göra något så tufft som att springa Tough Viking tillsammans med Katta 2015.

6 Comments

 1. Inte för att jag har dunderkoll på kettlebells eller på rustas utbud, men den lilla erfarenhet jag har säger mig att billigare kulor oftare har obekväma/skrovliga handtag, vilket kan bli jobbigt/tråkigt efter ett tag. Går i de flesta fall att lösa någorlunda med handskar eller tejp.

  • Aha! Har du något bra tips på vilka kettlebells som är bättre? Jag har inte fått några av tomten och jag har inte hunnit köpa några än heller, och jag vill förstås ha några bra. När jag googlar finns det en miljard olika varianter så jag vet inte alls vilka jag ska välja…

   • Nä, inte egentligen. Har en från ngt som heter Concept Träningsredskap med helt lent handtag i rostfritt stål (+tjockt och hållbart gummi, vilket golvet uppskattar), och den är grym. Dock så har jag ett minne av att den var svindyr även fast jag köpte den beggad, och riktigt SÅ grym vet jag inte om den är. Har några nu m skrovligt handtag som jag dragit tejp runt och det funkar helt ok (även om det kanske blivit lite för mycket friktion vid snatchsr och dylikt, men det kan ju vara jag som har för känsliga händer, eller handhavandefel också, vilket får mig att tänka att jag borde investera i ett par handskar istället.). Dock känns handtaget kanske lite för tjockt på den tyngre vikten, men det är ingen dealbreaker för mig.

    Kläm lite på dem på rusta och se hur de känns, alt gör det i ngn mer specialiserad affär. Med rustas priser kan man ju nästan chansa och se hur det går. Funkar det skitbra så har man ju vunnit på flera plan, funkar det inte så bra så vet du vad du ska undvika när du vill uppgradera. I slutänden så är det ju liksom en gjutjärnsklump du ska slänga runt, inget som har finkalibrerats i ett labb av ett lag vetenskapsmän. Du kommer liksom inte att köpa fel vad du än köper. Men som sagt, jag är blott en glad amatör och långt ifrån ngn expert så lyssna inte för mycket på mig.

    • Men du, tack så jättemycket för alla tips! Kör nog på några billiga att komma igång med och uppgraderar sen.

 2. Jag har en KB från Rusta och är nöjd. Visserligen lite skrovligt handtag, men jag tycker det ser ut som att de gjort om dem en smula sedan jag fick min när jag fyllde år för ett år sedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *